En Sıcak Konular

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri iyibilgi’ye konuştu!

23 Temmuz 2007 00:43 tsi
AK Parti Diyarbakır milletvekilleri iyibilgi’ye konuştu! Diyarbakır’dan milletvekilli seçilen AKP’li Abdurahman Kurt ve İhsan Arslan ilk demeçlerini iyibilgi’ye verdi. Verilen mesaj ise açık: “Halk hizmetlerimizi onayladı. Halk bize yürü dedi biz de yürüyoruz”.

Ak Parti Diyarbakır eski il başkanı ve yeni Milletvekili Abdurahman Kurt:
"Halk bize yürü diyor bizde yürüyoruz"

“Ortaya çıkan tablo bir kaç açıdan önemli. Ak Parti bugün bütün Türkiye partisidir. Siyasi anlamda Ak Parti'yi çektiğinizde bir şey kalmıyor.  Seçim sonuçlarını bir kaç tablodan okumak mümkündür, birincisi DTP'nin Kürtleri temsil ettiği noktasında ciddi yara aldığıdır.  Anti demokratik söylemlere halkımız prim vermemiştir 12 Eylül'de Kenan Evren'in yönlendirmesi gibi kendisine dayatılan işaret edilen yerlere de oy vermemiştir. Ak Parti'nin halkın değerlerine olan sahiplenmesi bizi bu noktaya getirmiştir.,Önümüzün açık olduğunu halkın bu teveccühünden sonra biiliyoruz. Halk bize yürü diyor bizde yürüyeceğiz. onlara başta sivil anayasa olmak üzere söz verdiğimiz her şeyi yapmaya çalışacağız. Etnik milliyetçilik üzerinden siyaset yapmamaya Türkler ve Kürtler ortak olarak hayır dediler, bunu iyi görmek gerekiyor. Bölgenin siyasi gelişmelrinin tekrardan tahlil edilmesi gerektiğini daha önce de belirtmiştim. Bu sonuçlardan sonra daha sağlıklı, daha gerçekçi olaylara bakmak gerekiyor. Cunhurbaşkanlığın seçiminde DTP'lilerin nasıl hareket edeceklerini kestirmek oldukça zor ama sanırım onlarda bölgenin hassasiyetlerini ve ülkenin görmek istediği tabloyu görüp ona göre davranacaklardır.”

Ak Parti Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan:
"Halk hizmetlerimizi tekrar onayladı"

“Ben katıldığım bütün televizyon programlarında halkı tebrik ettim. Halk kendisine yakışanı yaptı bu anlamda Diyarbakır halkını iki defa tebrik ediyorum. Çok gergin bir ortam olmasına rağmen çok sakin bir seçim süreci yaşadık. Seçmen tabiri caizse Ak Parti dışında herşeye hayır dedi. Gelinen noktayı ülkadına çok hayırlı buluyorum. Çünkü ülkenin yüzde seksen beşi parlementoda temsil edilmektedir. Etnik milliyetçilik yapan partilerde mecliste temsil ediliyor. Bu anlamda temsil adaleti noktasında çok iyi oldu. Parlemantoya giren bütün partiler halkın istekleri noktasında onlarla hizmete yükümlüdür, biz bunu böyle algılıyoruz ve öyle davranıyoruz ki halkta bunu tekrar onayladı.”

Nevzat Çiçek – iyibilgi özel



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,741 µs