En Sıcak Konular

Gurbetçilerde AK Parti sevinci

23 Temmuz 2007 00:39 tsi
Seçim sonuçlarını heyecanla takip eden Berlin'de yaşayan Türkler, Ak Parti'nin başarısından memnun olduklarını dile getirirken, yurtdışında yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı gibi oy kullanamamaktan yakındı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg'de kahvelerde seçim sonuçları heyecanla takip eden Türkler, aynı zamanda oy kullanamamanın hüznü içindeydi. 15 yıldır Berlin'de yaşadığını ifade eden Remzi Çakır, AK Parti'nin seçimden galip çıkmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çakır, "Sonuç bizi tatmin ediyor. CHP'den pek bir beklentimiz yoktu. Parti iyi ama genel başkanın değişmesi lazım. Belki o zaman olumlu bir gelişme olur. Şu an için Türkiye'ye en uygun AK Parti'dir" dedi.

Bugüne kadar iktidara gelen hükümetlerin yolsuzluk yaptıklarını ileri süren Ahmet Aktaş ise "Gelen çarpıyor, giden çarpıyor. Neticede olan budur. CHP'nin şu an ülkeyi yönetecek bir kadrosu yok. En iyi kadro AK Parti'de gözüküyordu ve iktidarları döneminde belirli bir deneyim de kazandı. Bunun üzerine halkta tek parti iktidarına oy verdi. Bence iyi de oldu" diye konuştu.

Öte yandan AK Parti'nin yurtdışındaki Türklere oy kullanma şansı tanımaması halk arasında kızgınlığa neden oluyor. AK Parti'nin yurtdışında yaşayan Türklere planlı bir şekilde oy hakkı tanımadığını ileri süren Recep Demir, "İktidara gelen hiçbir parti bizim sorunumuzu çözmedi. Demek ki hepsinin bu konuda bir sıkıntısı var. Buradaki insanların oy kullanmalarını istemiyor. Yurtdışındaki insanlar gözden çıkartılmış vaziyette. Almanlar bile 'Getirin sandığınızı, kullanın' diye açıklama yaptı.

Iraklılar savaş halinde dahi oy kullandı. Demek ki bir sorun olmuyor. Getirip sandığı konsolosluğa koyuyorsunuz, hepsi bu. Ayrıca AK Parti'nin yüzde 50'ye yakın oy almasını bekliyorduk. İnsanların talebi bu doğrultudaydı. Belki şimdi daha iyi olacak" dedi. Oy kullanamadığı için kızgınlığını dile getiren Hakkı Candamar, "Türk pasaportu sahibiyiz. Biz de Türk vatandaşıyız ama oy kullanamıyoruz. Ne Almanya'da oy kullanabiliyoruz, ne de Türkiye'de. Bu nedenle sevinsek ne olur, sevinmesek ne olur" diye konuştu. Fırat Kahve'de seçim sonuçlarını takip eden vatandaşlar, AK Parti'nin galibiyetini sevinçle karşıladı. Televizyon karşısında gelişmeleri takip eden Türkler, yer yer "yaşasın" diye haykırdı. Avrupa'da yaşayan 4 milyondan fazla insanın oy kullanması gerektiğinin altını çizen Ali Aksu, "Avrupa'da oy kullanma konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Avrupa'da yaşayan 4 milyondan fazla insanımız var. Bu vatandaşların oy kullanabilmeleri lazım. AK Parti'nin geçtiğimiz yıllara oranla çok iyi bir disiplin ve yönetimi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sosyal Danışman Ercan Yaşaroğlu ise, AK Parti'nin Avrupa'ya yakın olmasının olumlu bir nokta olduğuna dikkat çekti. Yaşaroğlu, "AK Parti Avrupa yanlısı ve Avrupa'ya yakın bir siyaset izledi. Bu olumlu bir gelişme. Öte yandan, Avrupa'nın ve Türkiye'deki muhaliflerin İslamlaşma olayını abartmaları söz konusu. Herkesin unuttuğu bir olay var; Türkiye Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke. Haliyle insanlar kendilerine yakın olan partilere oy verir vaziyette" dedi.

haber7
 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs