En Sıcak Konular

Antalya Guinnes'e hazırlanıyor

16 Ocak 2013 15:22 tsi
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü 1 Saat içinde 4 Bin organ bağışı ile Guinness Rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün Şubat Ayı sonunda gerçekleştireceği Organ Bağışı Rekor denemesi Organizasyonu hakkında bilgiler veren Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin; "Ülkemizde 60 bin kişi diyalize bağlı olarak yaşamaktadır. Ne yazık ki bu rakam her sene yüzde 10 oranında artış göstermektedir. Ayrıca Ülkemizde 22 bin hasta organ nakli beklemektedir bunlardan her sene 6 bini organ bulunamadığı için hayatlarını kaybetmektedir. Bizim buradaki amacımız bu rekor denemesiyle halkımızda organ bağışı konusunda farkındalık yaratmaktır. Akdeniz Üniversitesi özellikle Organ nakli konusunda Dünyada bir marka konumundadır. Bu markayı tescillemek içinde arkadaşlarımız araştırdılar. Guinness Rekorlar kitabına girmek içinde 1 saat içinde 2000 bin kişinin organlarını bağışlaması gerekmektedir. Asıl amacımız 4000 kişi ile bunu başarabilmek. Bunu başarabildiğimiz takdirde Uzun yıllar kırılması güç bir rekorun sahibi konumuna geleceğiz" dedi.

ŞUBAT AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Organizasyonun Şubat ayı sonunda gerçekleştirileceğini belirten Bilgin; "Burada Kamu kurum kuruluşlarımız ve aynı zamanda halkımıza büyük görevler düşüyor. Buradan halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Çünkü bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir diyor dinimiz ve kültürümüz burada amaç hayat bekleyen hastalara cana can katmak deva bekleyen hastalara deva olabilmek için bizde bu rekor denemesi çalışmasını yapmak istiyoruz." dedi.

AYNI ANDA 4 BİN

2011 yılında İngiltere’nin Başkenti Londra'da gerçekleştirilen rekor denemesinde 321 katılımcı ile rekorun kırıldığını belirten ve daha sonra Çin`de gerçekleştirilen Rekor denemesinde ise rakamın hemen hemen aynı olduğunu belirterek amacımız 4 bin rakamına ulaşarak rekoru uzun süre elde tutmak dedi.

SANATÇILARDAN DESTEK BEKLİYORLAR

Şubat ayında gerçekleşecek rekor denemesine bu Organizasyonun yüzü olabilecek ünlü Yüzlere İhtiyaçları olduğunu belirten Bilgin bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ama halkında rağbet gösterdiği sanatçılarla görüşüyoruz. Özellikle bu konuda hem yaşamıyla hem organ nakli konusundaki düşünceleriyle bir sanatçımızda bu organizasyonun yüzü olarak göstermeyi düşünüyoruz dedi.

KAPALI STADYUMDA REKOR DENEMESİ

Şubat ayı sonunda Rekor denemesini gerçekleştirme düşüncesinde olduklarını belirten Bilgin; "Organizasyonu Antalya Kepez Arena kapalı stadyumunda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Rekor denemesine katılmak isteyen vatandaşlarımızıda şehrin belli noktalarından kaldırcağımız araçlarla Stadyuma taşıyacağız" dedi.

ÖMER ÖZKAN`DA DESTEK VERDİ

Organ Bağışı Rekor Denemesi ile alakalı açıklama yapan Türkiye'nin ilk tam yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ise Organ naklinde Antalya’nın yerinin farklı olduğunu belirterek İl Sağlık Müdürlüğümüz böyle bir projeleri olduğunu bize belirtti. Bizde üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Üniversite olarak olarak belirli kurumlardan destek alıyoruz. İnşallah başarabilirsek böyle bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Planladığımızın ötesinde yüksek bir katılım olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs