En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu düğmeye bastı, Aygün partiden atılıyor mu?

16 Ocak 2013 14:53 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aygün'ün tepki çeken davranışları üzerine ilk değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'e 'Cuma günü MYK'yı toplayın. Hüseyin Aygün'ün durumunu görüşelim' talimatını ver

Çin'de resmi temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün tepki çeken taziye ziyareti sonrası parti içindeki ilk durum değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, dün gece Adnan Keskin'i arayarak görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye saati ile 17.00'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'i Çin'den arayan Kılıçdaroğlu, taziye ziyaretinin yansımalarını sordu. Keskin'in Türkiye'deki tartışmaları aktardığı Kılıçdaroğlu, "Cuma günü dönüyoruz. MYK cuma günü toplansın. Buna ilişkin hazırlıkları yapın. Hüseyin Aygün'ün durumunu orada ele alalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, telefon görüşmesinde Aygün'ün disipline nasıl sevk edileceğini de sordu. Adnan Keskin, Kılıçdaroğlu'na tüzüğün ilgili maddeleri 69, 70 ve 71'e ilişkin hatırlatmalarda bulundu. Bu maddelerin, "gecikilmesinde sakıncalı haller bulunduğunda MYK yetkisini kullanır, parti disiplinine aykırı davranışlar ortaya çıktığında PM'nin toplanması ya da herhangi bir dilekçenin verilmesi beklenmez" ibaresini içerdiği öğrenildi.

Öte yandan, Adnan Keskin'in Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile görüş alışverişinde bulunduğu da öğrenildi. Keskin ve Tamaylıgil'in, Hüseyin Aygün'ün disipline sevk edilmesi için gerekli hazırlıkları yaptığı dile getirildi. Aygün'ün durumunun cuma günü yapılacak MYK'da ele alınması da böylece kesinleşti.


KILIÇDAROĞLU İSTEMEZSE YDK ATMAZ!

Bu arada, CHP MYK, cuma günü yetkisini kullanıp Hüseyin Aygün'ü Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etse bile, tartışmalar durmayacak gibi görünüyor. MYK, Hüseyin Aygün'ü YDK'ya "kınama, uyarı, geçici çıkarma ya da kesin çıkarma" istemiyle sevk edebilir. "Parti disiplinine aykırı hareket etme'' suçlamasıyla YDK'ya sevk edilmesi beklenen Aygün hakkında MYK'nın hangi talepte bulunacağı bilinmiyor. Bu isteme Kılıçdaroğlu'nun karar vermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aygün'ü "kesin ihraç" istemiyle YDK'ya sevk ettirse bile, YDK'nın mevcut yapısından böyle bir kararın çıkması zor.

YDK üyeleri, "Hüseyin Aygün'ün partiden atılması''na sıcak bakmıyor. Bunun yerine genel görüşün "Disipline aykırı hareket ettiği" gerekçesiyle ''uyarma ya da kınama'' cezası verilmesi şeklinde olduğu ifade ediliyor.

Ancak, Kılıçdaroğlu ''Hüseyin Aygün'ü partiden atın'' yönünde bir eğilim gösterirse, YDK üyelerinin buna direnmeyeceği de biliniyor.

(GerçekGündem)

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs