En Sıcak Konular

'İran yapmış olabilir'

16 Ocak 2013 14:45 tsi
'İran yapmış olabilir' Ahmet Türk, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili adres gösterdi

DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün Paris suikastiyle ilgili olarak " Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi Türkiye'nin bölgede tek güç olmasını sağlar. Bu nedenle bu suikasti İran yapmış olabilir. " dedi.

İmralı'da Öcalan'la görüşen Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez öldürülmesiyle ilgili adres olarak İran'ı gösterdi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Türk şunları söyledi:

"Bu kez ben devlet olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin bölgede tek başına uluslararası güç olmasını istemeyen uluslararası güçler söz konusu olabilir. Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi Türkiye'nin bölgede tek güç olmasını sağlar. Bu nedenle İran yapmış olabilir. Daha önce de oldu."

Türk'ün ayrıca şunları söylediği bildiriliyor, "Suriye istihbaratı İran istihbaratıyla beraber çalışır. Bu Suriye'nin de işine yarar. Bilgiye göre söylemiyorum ama tahminim İran yaptı. Tabii burada İran istihbaratı yaptı derken belki başka istihbarat adına yaptı bunu da bilemeyiz. Ama sonuçta Fransa sürekli takipte olan bu yerde bu olayı kimlerin yaptığını açığa kavuşturmak zorunda.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Sakine Cansız ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili, “Fransız makamları Sakine’nin orada olduğunu biliyor. Başbakan'ın açıklamalarından anlıyoruz ki Türkiye de biliyor. Bu yönüyle biraz Hrant Dink cinayetine benziyor. Umarım soruşturmanın kaderi Hrant Dink soruşturmasının kaderine benzemez” dedi.

Kışanak, “Biz açık ve net diyoruz ki bizi cinayetin arkasında kimin olduğu ilgilendirmiyor. Arkasında İran mı var, PKK içine sızmış ajanlar mı var, İsrail mi var, Türk gladyosu mu var? Kim varsa ortaya çıkartılsın. Çünkü, mevcut durum şunu gösteriyor ki, Türkiye ve Fransa hükümeti olayın çözülmesi yolunda işbirliği yaparlarsa bu olay çözülür” diye konuştu. 



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs