En Sıcak Konular

Aygün: Aileyi Dersimli kimliğim ile ziyaret ettim

16 Ocak 2013 14:05 tsi
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Cansız'ın Fransa'da ailesine taziye ziyareti ile ilgili, "Dersimli, insani kimliğimle Cansız ailesine taziye ziyaretinde bulundum" dedi.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde fişleme skandalıyla ilgili çalışmada bulunan TBMM İnsan Hakları alt Komisyonu üyesi olarak Hozat'a gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine yaptığı ziyareti değerlendirdi. CHP içinde rahatsızlık yaratan bu ziyaretin disiplin suçuyla ilgisinin olmadığını belirten Aygün, şöyle dedi:

"Bugün Hozat'da fişleme konusunu araştırıyoruz. Farklı konular konuşmak istemiyorum aslında. Ben disiplin kurallarını ihlal edecek hiçbir şey yapmadım. Ölen bir insanın cenazesine gitmek dünyanın her yerinde insani bir görevdir. Ölen kişi PKK'lı da olsa, suçlu da olsa, cinayet zanlısı da olsa, onun yakınlarına baş sağlığı dilemek bütün kültürlerde var olan bir davranıştır. Sakine Cansız'ın ailesi de benim yakın hemşehrim, seçmenlerim, annesi ve babasını en az 30 yıldır tanırım. Kardeşlerinin avukatlığını yaptım. Dolayısı ile bu aileyi, kızları her ne suretle olursa olsun, Türkiye'nin barışına darbe vurmak, barış arayışını raydan çıkarmak, Türkiye'yi yeniden kanlı bir sürece çekmek için yapılmış bir provokasyon olan Paris'teki cinayetten dolayı ziyaret etmek, baş sağlığı dilemek, acılarını paylaşmak, insani bir görevdir. Bunun siyasetin dışında ele alınması lazım. Bu ziyareti CHP'li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle, insani kimliğimle yaptım. Herkesin böyle anlaması, kanımca daha yararlı olur. Türkiye'nin barışını düşünüyorsak birbirimizin acılarına duyarlı olmamızda fayda var."

Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini eleştirmesine de sert tepki göstererek, "Bu ülkenin en büyük pervazsız Başbakan'dır. Başbakan, siyaset, ucuz siyaset yapıyor. Anaların acı göz yaşlarından dem vuruyor. Grup toplantısında benim Sakine Cansız'ın ailesine yaptığım ziyarete 'pervazsız' diyor. Pervazsız kendisidir. Bu ülkede ondan daha büyük bir pervazsız yok. Bu konuda bunları söylüyorum" diye konuştu.

Aygün, başsağlığı ziyareti ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna da, "Sayın Kılıçdaroğlu ile tabii ki görüşeceğim. Her zaman görüşeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu benim genel başkanım, ne zaman isterse görüşürüm" yanıtını verdi.

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs