iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Tapınağı yıkmadan yaptılar!

16 Ocak 2013 12:31 tsi
Tapınağı yıkmadan yaptılar! Sanal Tapınağın 'kodları' Sanal Duvar Ustalarına emanet! iyibilgi özel

Dr. Yitzhaq Hayut-Man, 70 yaşında bir sibernetik uzmanı. 'Kudüs Akademisi' isminde bir düşünce kuruluşunu yönetiyor. Amerika menşeili dijital gelişmeleri konu edinen Wired dergisi kendisi hakkında 8 sayfalık özel bir dosya hazırlayan kadar, İsrail'de marjinal bir isim olarka görülen Hayut-Man, dergideki haber sonrası 2004 yılının Nisan ve Temmuz ayları arasında dünya gündeminde sıkça anılmıştı. Sebebi de Kudüs'te inşa edilmesi planlanan 3. Tapınak ile ilgili "çılgın projesi"ydi. Kendi ağzından planını dinleyelim:

"Benim esas görevim, kimsenin fark etmediği Kudüs hakkındaki bir gerçeği göstermek için oyun dizayn etmek: [Üçünü] Tapınak zaten var. Gözümüzün önünde, olabilecek en bariz yerde"

Hayut-Man'a göre bu bariz yer Kubbetüs Sahra'nın olduğu yer. Daha doğrusu hemen "üzeri". Çünkü bu "tapınak" aslında bir hologram ve havada asılı bir şekilde Kubbetüs Sahra'nın üzerinde duruyor! İçi duman dolu metal çerçevelerle ayakta tutulan polüretan bir kübe, su soğutmalı, yüksek enerjili lazerlerin yansıttığı bir "Tapınak Hologramı", Gökten ışıklar içersinde inecek Tapınak kehanetini doğrulamış olacak. Kubbetüs Sahra'nın tam üzerinde tutulacak hologram sayesinde, hiçbir yıkım olmadan, Tapınak inşa edilmiş olacak. Böylece hem Müslümanlar hem de Yahudiler hiçbir sıkıntı yaşamadan, Mesih'in gelişine tanıklık edecek.




"(Tevrat yorumcularından) Rashi, Tapınağı gökyüzünde ışıktan bir yapı olarak tahayyül etmişti. Teknoloji bize bu kehaneti gerçekleştirmek için gerekli araçları veriyor"

Hayut-Man'ın fikirlerini etkileyen en önemli isim ise 19. yüzyılda yaşamış Macar Yahudisi Ignaz Goldziher adında bir şarkiyatçı. Goldziher'e göre Harem-i Şerif'in, Mekke'deki Kabe'nin "vekiliydi"

Ancak onu daha fazla etkileyen fikir ise Yahudi mistisizmi Kabala'dan geldi. Hayut-Man, Kubbetüs Sahra'nın neo-pisagorcu ezoterizm içersinde bir anlam ifade ettiğini düşünüyor:

"Kubbetüs Sahra, bir cami olarak düşünülmemişti. Dinsel değil, sembolik değeri var. 692 yılında Kubbetüs Sahra'yı inşa ettiren (Emevi Halifesi) Abdülmelik, Cezayir'den Hindistan'a dünyanın en büyük zanaatkarlarını Süleyman Tapınağı'nı inşa ettirmek için bir araya getirmişti. Bu geometrik mimari dilinin sırları, Mason localarında saklıdır."

Hayut-Man'a göre Kubbetüs Sahra, 5. boyutu gözlemlemek için düşünülmüştü. 4 boyutlu bir kübün 3 boyutlu modeli olarak inşa edilmiş. Kutsal dizayn açısından Zohar'da tasfir edilen Göksel Kudüsü temsil ediyormuş.

Hayut-Man'ın projesi bir kaç büyük şirketin dikkatini çekmiş, ancak fikri mülkiyet konusunda aralarında çıkan anlaşmazlık yüzünden hiçbiri destek vermemiş. Onun kafasındaki esas proje bilgisayar oyunları ile bu hologram Tapınak'ı birleştirmek. Binlerce kişinin aynı anda oyun oynayabildiği, içine Kabalistik bilgilerin, bulmacalar üzerinden yedirildiği "kitlesel rol yapma oyunlarında sanal Tapınağı oyunculara inşa ettirmek"

Günümüzün sanal, gerçek ve hologramın birbirine karıştığı dünyasında teknolojinin nelere yol açabileceğine en büyük örneklerden birini 9 sene önce Hayut-Man gayet açık bir şekilde kurgulamış.

Peki 9 sene sonra neredeyiz?

Gerçeklik algımızı oyunlar, cep telefonu ve gözlük üzerinden değiştirmek isteyen, singularitycileri bünyesinde toplayan  Google, 5. boyuta geçiş için Hayut-Man'ın projesini aslında adım adım gerçekleştirmiyor mu?

'Sahte Tapınağa' az kaldı mı?

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 4,774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs