En Sıcak Konular

'Terörle mücadeleye devam'

16 Ocak 2013 11:53 tsi
'Terörle mücadeleye devam' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına konuşuyor. Erdoğan, 2023 vizyon ve terör sorunun çözümü için konuştu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR:

-2013 yılı ile artık seçim heyecanını canlı hissetiğimiz döneme girdik.

-Biz her an sandıkta hesaba çekilelecekmişsiz gibi çalışmalarımızı yürüttük yürütüyoruz.

2014 yılı mart ayına kadar mali seçimlere kadar teşkilat olarak azimli ve kararlı çalışma programını uygulamak durumundayız.

-Muhalefet 10 yıldır yaptığı gibi bizimle hizmet siyaseti, insan siyaseti üzerinden yarışa girmeyecektir. Mesailerini iftiraya, hakarete ayıracaktır. Onlar bizimle hizmetle yarışamaz.-

-Muhalefetin bize atmaya çalıştığı çamurla başbaşa bırakıp biz 2023 planlarımızla ilgili çalışacağız.

-Terör meselesine kalıcı bir çözüm üretmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

-Türkiye'de terör sona ererse her türlü rantını kaybedecekler var..

-Milletimizi hassasiyetleri üzerinden aldatmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.

-AK Parti milleti, millet de AK Parti'yi iyi anlıyor.

Erdoğan: Süreç bir samimiyet testidir

Muhalefet 10 yıl boyunca yaptığı gibi önümüzdeki seçim döneminde de hizmet siyasetine girmeyecek.

81 vilayetin 81'inde de elimizde projelerle gideceğiz.

Onlar bizimle hizmette yarışamaz. Biz de onlarla kara siyaset yarışına girmeyiz. Biz yine yapğtıklarımızla milletin huzuruna çıkacağız. Bunlardan ziyade edevam eden projelerimizle milletimizden yetki isteyeceğiz.

Bizler bu makamlara bir makam sahibi olmak için gelmedik. Bizler ağır sorumluluklar yüklenmek ve hakkıyla yerine getirmek için görevlendirildik.

Bu salondaki her bir kardeşimin bu şuur içinde olduğuna yürekten inanıyorum.

Gerek yeni seçilen gerekse eskiden beri görev üstlenmiş arkadaşlarım üzerindeki görevin ağırlıyla millete hizmetle geçirmek zorundadır.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör meselesine kalıcı bir çözüm üretmek için kararlı ve umutlu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'de terör sorununun sona ermesiyle her türlü rantını kaybedecek kesimler var. Bunlar bu süreçte elerinden geleni yapacaktır ve yapıyorlar.

Biz AK Parti hükümeti olarak yasaların dışında meşruiyeti olmnayan hiçbir çabanın, işin içinde olmadık, olmayız. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Biz 75 milyonun iktidarıyız. Bizim siyasetimiz bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmak anlayışı ile ilerlemedi ilerlemeyecek.

MHP başkanının söylemlerine itibar etmeyeceğimizi söylemiştim. Ancak dün bilinçsizce öyle bir pas attıki. Başbakan şunları söyledi diyor. Yüzde 34 oy aldı. Başbakan şunları yaptı yüzde 47 oy aldı. Başbakan şöyle konuştu yüzde 57 oy aldı dedi. Bu muhteşem matematik yeteneğinden özellikle de AK Parti ile ilgili bu siyasi öngörüsünden dolayı sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum. Demeki Bahçeli sorun Başbakanda değil sorun sizde. Demekki millet başbakanı başbakan da milleti anlıyor.

Bu süreç en başta bir samimiyet sınavı, testidir. Kimin çözümden kimin acıdan kandan gözyaşından yana olduğunu tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya çıkaracak bir süreçtir. Biz her türlü kışkırtma, tahrik karşısında soğukkanlılığımızı ve sağduyumuzu koruyacağız. Birileri buradan farklı anlamlar çıkarmasın.

BDP'YE SERT YANIT

Terörle mücadeleyi askıya alacak değiliz. Terör örgütü silah bırakıncaya, saldırılara son verinceye kadar bizim güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam edecektir.

Yarın ve diğer gün Tunceli, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'ta güvenlik güçlerimiz teyakkuzada olacaktır. Bu süreç bir turnason kağıdıdır. Bir samimiyet sınavıdır. 75 milyon kimin nerede durduğunu bu süreçte net olarak görecektir.

BDP dün bir kez daha Paris'teki olaylardan hükümeti sorumlu tutumak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdi. Bunlar Fransa'ya soru sormaya cesareti olmayan kendi hükümetine soru soran kof kabadayılık örneğidir.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Onun da kendi partisine söz söyleyecek cesareti yok. Bizim üzerimizden prim yapacak. Hani CHP Atatürk'ün partisiydi. Hani CHP Cumhuriyeti kuran partiydi. Her fırsatta Kemalistim diyen CHP'nin bugün "Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" diyen parti haline geldiğini görüyoruz.

CHP Genel başkanı şuanda Çin'de. Kendisi o koltuğa oturduğu andan itibaren gazetecileri hapse atan ülke olarak dünyaya lanse ediyor.

Gerçeği defalarca yüzüne çarptık. İlginçtir, uluslararası gazetecileri koruma komitesi Türkiye'de sadece 8 gazetecinin tutuklu olduğunu belirtti.



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs