En Sıcak Konular

Erdoğan'ın başdanışmanı: Umutlar artıyor

16 Ocak 2013 11:25 tsi
Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kürt sorunun şiddetten arındırılması için başlatılan yeni süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Akdoğan, "Oslo süreciyle bugün devam eden İmralı'yla görüşme süreci kıyaslandığında bazı parametrelerin ve dinamiklerin değiştiği, daha olumlu bir zemin oluştuğu söylenebilir. Çözüm konusunda siyasi ve toplumsal destek bugün daha yüksek oranlarda" dedi. Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 'Milat'a konuştu.

Kürt sorunun şiddetten arındırılması için başlatılan yeni süreç hakkında Akdoğan, "Oslo süreciyle bugün devam eden İmralı'yla görüşme süreci kıyaslandığında bazı parametrelerin ve dinamiklerin değiştiği, daha olumlu bir zemin oluştuğu söylenebilir. Çözüm konusunda siyasi ve toplumsal destek bugün daha yüksek oranlarda... Sadece AK Parti'ye oy veren kesimler ve muhafazakar camia değil diğer toplum kesimleri de terör belasından kurtulmak için hükümetin attığı adımları destekleyen bir tavır içindeler" dedi.

Sabote etmeye çalışıyorlar

"Çözüm isteyenlerin iyi niyetlerine rağmen çözüm karşıtlarının da boş durmadığı süreci sabote etmeye yönelik adımlar attığı anlaşılıyor" diyen Akdoğan, "Paris'te yaşanan olay, süreci sabote etmeye yönelik bir hamle olarak algılandı. Bu tür provokasyonların ve sabotajların olabileceği bilinciyle hareket etmek, kararlılığımızı azaltmadan dayanışma içinde süreci devam ettirmek durumundayız. Nitekim bu olay sonrasında açıklamalar, sürecin devamına yönelik bir kararlılığı ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

BDP daha duyarlı ama

Şiddetin dilini kullanarak, gerilimi tırmandırmak isteyenler de tepki gösteren Akdoğan, "Çözüm için çaba gösteren devlete ve hükümete bu işi mal etme densizliğinde bulunan örgüt yandaşlarının kullandıkları çatışmacı dil bizatihi bu süreçte aşılması gereken bir engeldir. BDP bu süreçte daha duyarlı bir dil geliştirmeye çalışırken, Kandil ve Avrupa kanadından gelen açıklamalar daha sorumsuz ve negatif bir görüntü veriyor" dedi.

Akdoğan'dan Habur uyarısı

Fransa'da öldürülen PKK'lı 3 kadının cenazelerinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda ise Akdoğan, "Cenazeler üzerinden Habur benzeri bir görüntü oluşturulması olayın kendisinden daha büyük bir sabotaj anlamına gelir. Sonuca odaklanmak yerine süreci tüketecek tavırlar sergilenmesi ucuz siyaset olur. Herkes sağduyuyu kuşanmak ve sorumlu davranmak durumundadır. BDP'nin Habur'daki gibi zafer sarhoşluğu görüntüsü vermesi de, kin ve nefret pompalayan bir tavır sergilemesi de yanlış olur" diye konuştu.

milat gazetesi



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,369 µs