En Sıcak Konular

İran'dan destek sözü

15 Ocak 2013 21:05 tsi
İran'dan destek sözü İran, Suriye'de çatışmaları durduracak, ülkenin toprak bütünlüğünü koruyacak ve halkın isteklerini karşılayacak her planı desteklediğini bildirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Tahran'da resmi temaslarda bulunan Suriye Başbakanı Vail el-Halaki ile bir araya geldi.

Rahimi, görüşmede, Suriye'nin kriz ve sorunları geride bırakacağına olan inancını dile getirerek, bu ülke halkının zafere ulaşacağını belirtti.

Ülkesindeki devrimin ilk günlerinden itibaren Suriye ile ilişkilerin dostane ve samimi olarak geliştiğini vurgulayan Rahimi, ''İran halkı, Suriye'nin kutsal savunma (İran-Irak Savaşı) dönemindeki destek ve tutumu hiçbir zaman unutmayacak'' dedi.

Suriye'de sorunu çözmeye yönelik barış planlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Rahimi, ''İran, Suriye'de çatışmaları durduracak, toprak bütünlüğünü koruyacak ve halkın taleplerini içerecek her planı destekleyecek'' ifadesini kullandı.

Rahimi, iki ülkenin tarım ve petrol başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki ilişkileri artırmanın refah ve huzur açısından önemli olduğunu kaydetti.

Rahimi'nin resmi daveti üzerine üst düzey ekonomi ve siyasi bir heyetle iki günlük ziyaret için Tahran'a gelen Vail el-Halaki'nin, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve öteki yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

aa

Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs