En Sıcak Konular

Davutoğlu, Bakan Kenney'le bir araya geldi

15 Ocak 2013 20:55 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanada Vatandaşlık Göçmenlik ve Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney'le bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı konutunda gerçekleşen görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampları ziyaret eden Jason Kenney, görüşmede, Türkiye'nin bölgedeki çalışmalarından etkilendiğini, Türkiye'nin insani yardımlar alanındaki çalışmalarının sadece Kanada değil, tüm uluslararası camia tarafından takdirle izlendiğini kaydetti.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarını teşekkürle karşıladıklarını ifade eden Kenney, Kanada'nın da daha fazla yardımda bulunmayı arzuladığını ve bu kapsamda Türk Kızılayına katkıda bulunarak bir adım atacaklarını söyledi. Türkiye ile işbirliğini sürdürmek ve ikili temasları artırmak istediklerini belirten Kanadalı Bakan, Kilis kampında 17 Ocak'ta yapılması planlanan mahalle seçimlerine girecek temsilcilerle de görüştüğünü ve yapılanların çok önemli, takdirle izlenen gelişmeler olduğunu dile getirdi. Kenney ayrıca Türkiye'nin Somali'deki yardım programları hakkında da bilgi talep etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise görüşmede, Türkiye'nin yüzyıllar boyunca zulümden kaçanlara kucak açtığını örnekleriyle hatırlatarak, Suriye'ye yönelik insani yardımlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Sağlık alanındaki yardımlara dikkati çeken Davutoğlu, uluslararası camianın Suriyeli sığınmacılara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğine inandığını söyledi, Kanada'nın atacağını belirttiği olumlu adımlar için de teşekkür etti.

Türkiye'nin genel olarak artan insani yardımları hakkında Kanadalı Bakan'a rakamsal bilgiler veren Davutoğlu, Somali'deki yardım faaliyetlerini anlattı ve Türkiye'deki STK'ların da bu kapsamda çok önemli bir rol oynamaya başladığını vurguladı.

İki bakanın ayrıca Suriye'deki durum hakkında görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.

aa


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs