En Sıcak Konular

Hozat komisyonu çalışmalarına başladı

15 Ocak 2013 20:32 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Hozat'taki fişleme iddialarının araştırılması için kurulan Alt Komisyon Başkanı Metiner ''Yasa dışı fişleme yapan kim olursa olsun, gereken cezayı alacak'' dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, Tunceli'nin Hozat İlçesindeki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, Tunceli'ye geldi.

Heyette yer alan Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fişleme iddialarını yerinde araştırmak üzere Tunceli'ye geldiklerini, yarın sabah Hozat ilçesine hareket edeceklerini söyledi.

Hozat ilçesinde dinlemeler yapacaklarını ifade eden Metiner, şöyle konuştu:
''Fişleme iddiaları başlı başına vahim bir olay. AK Parti iktidarında bizlerin bu iddiayı kabul etmesi asla mümkün değil. Yasal olmayan fişlemeleri kim yapmış olursa olsun, hem idari olarak hem de hukuken bunun hesabının sorulacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Tabi yasal fişlemeler olabilir. Yasal bilgi notları olabilir. Bu devletin kolluk kuvvetlerine, emniyet güçlerine, istihbarat güçlerine tanınan yasal bir haktır. Ama bunun dışında vatandaşlarımızın hukuka uygun olmayan yollarla fişlenmesi, yasal olmayan yollarla fişlenmesi, yani 'eski Türkiye'ye' ait o alışkanlıkların yeniden sürdürülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.''

''Soru işaretleri var''

Metiner, basında yer alan fişleme iddialarını yerinde araştırmak ve soruşturmak üzere Tunceli'ye geldiklerini dile getirerek, ''Ama daha vahim bir olay yaşandı. Fişleme iddiaları üzerine İlçe Emniyet Müdürümüzün intihar ettiği söylendi. Tabi soru işaretleri var. İntihar mı etti, ettirildi mi? Başka bir şey mi söz konusu. Bütün bu iddialarla ilgili araştırma, inceleme yapmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Alt Komisyonu olarak buradayız. İnşallah görüşmelerimizin neticesinde elde ettiğimiz verileri basınla paylaşacağız. Tunceli halkı, Hozat'taki vatandaşlarımız müsterih olsunlar, hiçbir şeyin üzerinin örtülmesine izin vermeyiz. Yasa dışı fişleme yapan kim olursa olsun hem idari anlamda hem de hukuki anlamda gereken cezayı alacaktır. Bu konunun takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Tunceli ve Hozat'ta kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşecek alt komisyon, fişleme olayının ardından intihar eden Hozat Emniyet Müdürü Çağlar Şan'ın eşi Aslı Şan ve annesi Neriman Şan ile 2004'den 2012'ye kadar Hozat'ta görev yapan emniyet amirlerini dinlemişti.

aa


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs