En Sıcak Konular

'Cenaze törenini Habur ile kıyaslamayın'

15 Ocak 2013 15:35 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'da il teşkilatı ve partilerinin yaptığı bütün hazırlıkların selametle, kazasız belasız bir cenaze törenini yapmaya yönelik olduğunu belirterek, ''Miskali zerre kadar kendi cephemizden bi


 Baydemir, BDP il binasında düzenlenen basın toplantısında, Paris'teki suikastın, barış umuduna ve iklimine, birlikte yaşam arzusuna yöneltilen bir saldırı olduğunu, barış ve müzakere atmosferinin kalıcılaşması ve gerçek manada nihai barışa ulaşması açısından tarihi bir zaman diliminden geçtiklerini söyledi.
 Çarşamba gecesi Diyarbakır'a ulaşacak cenazelerin perşembe günü yapılacak törenden sonra memleketlerine uğurlanması sürecinin önemli olduğunu ifade eden Baydemir, Diyarbakır halkı ve bütün sivil toplum örgütlerinin yapacağı karşılama ve uğurlamayı barışa, barış iklimi ve atmosferine sahip çıkma arzusu olarak değerlendirilmesini dilediğini kaydetti.
 Aileleri, çocukları ve bütün yakınlarıyla cenaze töreninin yapılacağı alanda olacaklarını dile getiren Baydemir, yerel yönetimler olarak cenaze töreninin selametle geçmesi ve yapılması konusunda var güçleriyle tören etkinliğine destek olacaklarını bildirdi. Baydemir, cenaze törenine sahip çıkılmasının provokasyonları boşa çıkarma girişimi ve çabası olduğunu da belirterek, barışa sahip çıkan herkesi törene sahip çıkmaya, uğurlamaya katılmaya davet ettiğine dikkat çekti.
 ''Ancak birlikte barış ortamına ve iklimine sahip çıkarak bu ve buna benzer provokasyonları boşa çıkarabiliriz'' diyen Baydemir, ''Diyarbakır'da gerek il teşkilatı ve partimizin yaptığı bütün hazırlıklar selametle, kazasız belasız bir cenaze törenini yapmaya yöneliktir. Miskali zerre kadar kendi cephemizden bir kaygımız bulunmamaktadır. Selametle geçeceğine dair inancımız tamdır. Zihninde barış umudu olan herkesi Diyarbakır'a davet ediyorum'' diye konuştu.
 
 -''Karalar giyineceğiz''
 
 ''Herkes kendi görevini yaparsa, daha açık ifadeyle provokasyon başka yerlerden gelmezse halkımdan zerre kadar provokasyon gelmeyeceğinden biz eminiz'' diyen Osman Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 ''Biz duygularımızı ifadesi olarak o gün 7'den 70'e karalar giyeceğiz. Boynumuza da bir umut beyaz kaşkol veya şal takacağız. Hem yasımızı ifade edeceğiz hem de barışa sahip çıkacağımız ifadesi olarak tören ve uğurlama gerçekleşecektir. Zerre kadar kaygımız olsaydı kadınları, çocukları, yaşlıları davet etmezdik. Ben çocuklarımla birlikte gideceğim. Paris cinayeti çok büyük bir provokasyondu. Bunu boşa çıkarmanın yegane yolu, barışa, barış iklimine inanan herkesin Diyarbakır'da yekvücut olması gerekiyor. Böyle olacak ki başka provokasyonların önünü alabilelim, tümünü boşa çıkarabilelim. Bu nedenle kaygımız ve endişemiz bulunmamaktadır.
 Perşembe günkü töreni de Habur ile mukayese etmemek gerekiyor. Bu bir yastır, taziyedir, uğurlamadır. Barış ve müzakere iklimin selamete ve başarıya ulaşması Türk ve Kürt halkının sevinçte ve tasada birlikte olmasının katkısı da büyük olacaktır. Kürt halkının bu büyük acısına Türk halkının da sahip çıkacağına dair inancımı da belirtmek istiyorum.''
 
 -Binin üzerinde kişi görev alacak
 
 BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de çarşamba günü saat 20.35'de cenazelerin Diyarbakır Havaalanı'nda olacağını, cenazeleri kitlesel olarak karşılayacaklarını, daha sonra cenazelerin Bağlar Hastanesi'ne götürüleceğini söyledi.
 Perşembe günü de saat 10'da hastaneden alınacak cenazelerin Batıkent Meydanı'ndaki tören alanına götürüleceğini bildiren Zümrüt, ''Sonra cenazeler memleketlerine gönderilecek. Bütün hazırlıklarımız bitti. Cenaze için binin üzerinde partili görevlendirildi. O gün herhangi bir sorun yaşamamak, kitleyi disiplinli olmasını sağlamak için hazırlıklarımız tamamlandı'' dedi. 

A.A.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs