En Sıcak Konular

Sırrı Sakık'tan Bülent Arınç'a övgü

15 Ocak 2013 14:20 tsi
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Paris'te öldürülen üç Kürt kadın militanının cenazesine sahip çıkacaklarını vurgularken Türkiye'de artık barışın ikliminin gerçekten oluştuğunu söyledi.

 “Biz umutluyuz, bu ruhla cenazeleri kaldıracağız” diyen Sakık, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “Süreci zora sokmadan bir cenaze töreni yapılmalı” sözlerine katıldığını belirterek “Bülent Beyin son dönemlerdeki açıklamalarını çok önemli buluyoruz. Siyasetin dili bu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Sesi'ne konuşan Sırrı Sakık, barışın Türkiye'de olgunlaştığını belirterek “Dünyanın hiçbir yerinde artık olgunlaşmış bir fikrin karşısında kimsenin duramayacağını hep söylüyoruz. Bu ülkede de artık barış olgunlaştı. Hiç kimse barışın karşısında duramayacak” şeklinde konuştu.

-“BU RUHLA CENAZELERİ KALDIRACAĞIZ”-

Türkiye'de büyük bir konsensus bulunduğunu ifade eden Sakık “Geçmişten bugüne kadar buna benzer zaman zaman barış görüşmeleri olmuştur ama hiçbir barış görüşmesi bu kadar toplumun değişik kesimlerinde ortak bir konsensus oluşturmadı. Biz umutluyuz, bu ruhla cenazeleri kaldıracağız ve ona uygun davranacağız” dedi.

-“ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI ÇOK ÖNEMLİ, SİYASET DİLİ BÖYLE OLMALI”-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, “Süreci zora sokmadan bir cenaze töreni yapılmalı” sözlerine dikkat çekilmesi üzerine Sakık, “Tabi ki katılıyorum, Bülent Beyin son dönemlerdeki açıklamalarını çok önemli buluyoruz. Siyasetin dili bu olmalıdır” karşılığını verdi. Sakık şöyle devam etti:

“Siyaset önce bu kirli ve paslı dilden kendisini bir an önce kurtarmalıdır. Bülent Bey bu noktada vicdan sahibidir. Zaten inandıklarını da açıkça söylüyor. Hepimiz de bunun ruhuna uygun hareket edeceğiz. Amacımız barışı daha da büyütmektir. Hem cenazelere sahip çıkacağız, hem onların ruhuna uygun davranacağız, hem de onların yıllardır özlemi olan barışı büyütmek için de ona uygun adımlar atmalıyız.”

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs