En Sıcak Konular

Özfatura : Ağar delikanlılık yaptı

22 Temmuz 2007 22:02 tsi
DP'nin baraj altında kaldığının anlaşılması üzerine İzmir İl Başkanlığı cenaze evine döndü. Mehmet Ağar'ın Genel Başkanlık'tan ayrılması ise İzmir İl teşkilatında farklı tepkileri neden oldu.

DP'nin İzmir 2'inci Bölge 1'inci sıra adayı Burhan Özfatura, Ağar'ın delikanlı adam olarak hareket ettiğini söyledi. Ağar'ın kaybının Türk siyasi hayati için ciddi bir kayıp olduğunu belirten Özfatura, kendisin kararından vazgeçmesinden yana olduğunu söyledi. İl Başkanı Turhan Arınç ise Ağar'ın seçim öncesi baraj altında kalırsa gerekeni yapacağı sözünü yerine getirdiğini söyledi.


DP İl Örgütü'nde seçim sonuçlarını görmek için İl Başkanı Turan Arınç'ın odasında toplananların morali, baraj altında kalınmasından dolayı erken saatlerde bozuldu. 1'inci Bölge 1'inci sıra adayı Işılay Saygın, partiye gelmedi. Burhan Özfatura ise eşi Birsen Özfatura il sonuçları takip etti. Erken gelen sonuçlarla başarısız olunduğunun anlaşılmasından sonra DP'liler Ağar'ın istifasıyla şok oldu. Bir süre sessizleşen partililere İl Gençlik Kolları'nın, ‘Kırat seninle sonuna kadar’ sloganıyla yaptığı alkış da moral vermedi.

Sakinliklerini korumaya çalışan Özfatura ve Arınç, basının sorularını yanıtladı. Özfatura, Ağar'ın istifa için erken hareket ettiğini belirterek, “Ağar, avam bir tabirle delikanlı bir adam. Bence Türkiye siyasi hayati Ağar'ın kaybıyla ciddi bir yara alacaktır. Diğer genel başkanları kesinlikle küçümsemiyorum. Ancak, Ağar uzlaştırıcı, ekibini öne çıkaran bir liderlik yaptı. Vazgeçmeyeceği söyleniyor. Ancak ben istifasından vaçgeçmesinden yanayım. DP olarak sıkıntılı süreci atlatacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanacağız. AKP'nin hükümette başarılı olmasın dilerim. Ancak, başarısız olurlarsa, DP olarak müdahele edip, uyarılarımızı yaparız” dedi.

İl Başkanı Turhan Arınç ise Ağar'ın son 1.5-2 aydır televizyon programlarında baraj altında kalması durumunda gerekeni yapacağını ifade ettiğini hatırlattı. Arınç, “Genel Başkan'ın taktiridir. Keşke birkaç saat daha bekleseydi. Erken ayrıldı. DP yoluna devam edecektir. Üzülmemek elde değil. Çünkü İzmir'da en iyi aday kadrosunu çıkartmıştır” dedi. Arınç, Ağar'ın başarıya ulaştıramadığı için sorumluluğu üzerine alarak ayrıldığını belirterek, bu istifanın ve sonuçun il ve ilçe teşkilatlarına yansımasının gelecek günlerde görüleceğini söyledi.
Özfatura ve partililerin pek çoğu bu açıklamaların ardından 20.30 sıralarında partiden ayrıldı. Arınç ise makamında kaldı.

hürriyet



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs