En Sıcak Konular

Antalya göle döndü

13 Ocak 2013 14:11 tsi
Su basan sokaklarda bazı vatandaşlar kayıklarla ulaşım sağladı.

Antalya'da dün etkili olan şiddetli yağış, akşam saatlerinde doğudaki Serik ve Manavgat ilçelerinde etkili oldu. Serik merkezi ile Belek ve Çandır beldelerinde çok sayıda ev, iş yeri ve tarım arazisi sular altında kaldı.
 
Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, akşam saatlerinde başlayan sağanağın özellikle Çandır bölgesindeki seralara zarar verdiğini bildirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerinin bölgede hasar tespit çalışmalarına başladığını belirten Kaymakam Rüstemoğlu, kendisinin de bölgede incelemelerde bulunduğunu kaydetti.
 
Kaymakam Rüstemoğlu, Çandır'daki bir ilköğretim okulu ve liseyi su bastığını, bu iki eğitim kurumunda yarın bir gün süreyle eğitime ara verildiğini açıkladı. Rüstemoğlu, ''Bölgemizde aşırı yağış vardı. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz'' dedi.
 
Sokaklarda kayıklar dolaştı
 
Belek beldesinde de Acısu Deresi'nin taşması sonucu Belek-Kadriye yolundaki bazı villaları su bastı. Villaların çatılarına sığınan vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından merdivenlerle indirildi.
 Beldede su basan sokaklarda bazı vatandaşlar ulaşım için kayık kullandı. İlçede su basan binalarda mahsur kalan vatandaşlar, belediyeye ait iş makinesinin kepçesine binerek kurtarıldı. İlçe genelinde çok sayıda araç da sular altında kaldı.
 
Su baskınları Manavgat'ta da etkili oldu
 

Manavgat Irmağı'nın taşması sonucu ilçedeki bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını da su bastı.
 
İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları, Demokrasi Bulvarı'ndaki parklar, Manavgat Şelalesi'nin çevresinde bulunan iş yerleri ve seyir terasları su içinde kaldı.
 
Evrenseki beldesindeki bazı otellerin zemin ve bodrum katları da su baskınlarından etkilendi. Çalışanlar tarafından zemin ve bodrum katlarına dolan suyun tahliyesi için çalışma yürütülüyor. Bu arada bir otelin bahçesinde bulunan bir traktörün tamamen su altında kaldığı gözlendi.
 
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Irmağı'ndan saniyede 850 metreküp su geçtiğini bildirerek, ırmağın debisinin yakın yıllarda bu kadar yükseldiğinin görülmediğini söyledi.
 
İlçede gece etkili olan sağanak sonucu yaşanan su baskınlarının daha çok sahil kesimlerinde meydana geldiğini, köylerde herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydeden Bulgurlu, incelemelerinin sürdüğünü, yapılacak çalışmaların ardından afet komisyonu kurarak hasar tespiti yapacaklarını bildirdi.
 
Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise gece saatlerinden itibaren etkili olan yağış sonucu Ilıca Deresi'nin taşması nedeniyle beldede ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandığını, iki tatil sitesi ve 10'a yakın otelin zemin katlarında su baskını sonucu maddi hasar oluştuğunu belirtti. Barut, belediye ve itfaiye ekiplerinin gece saatlerinden itibaren yoğun şekilde çalıştığını vurguladı.
 
Manavgat'ta 148, Serik'te 150 kilogram yağış

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte Antalya kent merkezine 180 kilogram, Manavgat ilçesine 148 kilogram, Serik ilçesine ise 150 kilogram yağış düştü.
 
Meteoroloji yetkilileri yağışların Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde devam edeceğini, pazartesiden itibaren yağışların iki gün ara vereceğini bildirdi. Yetkililer, çarşamba gününden itibaren Muğla'dan başlayarak bölgede yağışların yeniden etkili olacağını, hafta sonuna kadar aralıklı olarak süreceğini kaydettiler.

trthaber


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs