En Sıcak Konular

Danıştay o hard diski bulamamış

11 Ocak 2013 18:01 tsi
Danıştay saldırısında kayıtların silindiği iddiasıyla açılan OYAK davasında, mahkemenin istediği harddisk mahkemeye ulaşmadı.

Danıştay, kayıt yapabilme özelliği bulunduğu belirtilen Genel Sekreter Yardımcısı'nın odasındaki bilgisayara ait hard diski tespit edemediklerini bildirdi. Bunun üzerine mahkeme, Ankara Emniyeti'ne yazı yazarak söz konusu hard diskin tespit edilmesini istedi.

OYAK davasının önceki duruşmasında kurumun eski Genel Müdürü Orhan Çoban, Danıştay binasındaki kameraları kayıt edebilme özelliği bulunan bilgisayarın Genel Sekreter Yardımcısı'nın odasında bulunduğunu söylemişti. Bunun üzerine mahkeme, Danıyştay'dan söz konusu bilgisayarın hard diskini istemişti.
Ancak Danıştay'dan gelen hard diskin incelemeler sonucunda içinin boş olduğu anlaşıldı. Mahkeme, ikinci kez Danıştay'dan olay tarihinde söz konusu bilgisayarda bulunan hard diskin gönderilmesini istedi.

Danıştay bu sefer de mahkemenin istediği '16 ve 17 Mayıs 2006' tarihleri yerine 2009-2011 yılında kullanılan bilgisayara ait hard diski gönderdi. 28 Aralık 2012 tarihinde görülen duruşma sonunda mahkem,e ara kararında bir kez daha Danıştay'a yazı yazılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, Danıştay'dan 'Genel Sekreter Yardımcısı'na ait 16 Mayıs ve saldırı günü 17 Mayıs 2006 tarihlerinde kullanılan bilgisayarın hard diskini istedi. Ancak yine mahkemenin istediği cihaz mahkemeye ulaşamadı.

Daha önce Genel Sekreter Yardımcısı'na ait bilgisayarın muhafaza edildiğini bildiren Danıştay, mahkeme ile bir görüşme gerçekleştirdi. Danıştay'da teknik konularda kullanılan 25 bilgisayar olduğunu belirten Danıştay yetkililerinin o dönemde hangi cihazın kullanıldığını tespit edemediklerini iletti. Danıştay'ın 25 bilgisayardan hangisinin o dönemde Genel Sekreter Yardımcısı tarafından kullanılan bilgisayar olduğunu tespit edemeyeceğini bildirmesi üzerine mahkeme, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdı.  Emniyet bünyesinden bir bilirkişi görevlendirilmesini isteyen mahkeme, bilirkişinin 25 bilgisayarı inceleyerek hangi bilgisayarın o dönemde kullanıldığının tespit edilmesini istedi. Mahkeme bu tespitin ardından bilgisayarın İstanbul'a gönderilmesini talep etti.

CİHAN



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,363 µs