En Sıcak Konular

Türkiye ve Rusya, masaya oturdu

9 Ocak 2013 14:31 tsi
Türkiye ve Rusya, masaya oturdu Konu Suriye...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, 11 Ocak'ta Cenevre'de Rusya ve ABD temsilcilerinin, Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Lahdar Brahimi ile birlikte görüşeceklerini söyledi.

Görüşmede ABD'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Rusya'yı da Bogdanov temsil edecek. Interfax'a konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Bogdanov, "Burns ve Brahimi'nin de katılımı ile üçlü zirve 11 Ocak'ta Cenevre'de yapılacak." dedi. Üç ismin soyadlarının baş harfleri ile adlandırılan "Üç B" zirvesinin ilk toplantısı Cenevre'de 10 Aralık'ta kapalı kapılar ardında gerçekleşmişti.

Suriye krizinin çözümünde etkin ülkeler Cenevre'de 30 Haziran'da yapılan toplantıda geçiş hükümeti konusunda mutabakata varmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Rusya ve ABD'nin yeni bir plan üzerinde çalıştığı yönündeki iddiaları reddetmiş, Cenevre Mutabakatı temelli çözüm için arayışların sürdüğünü kaydetmişti.

Interfax'a özel açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Cenevre Mutabakatı çerçevesinde barış ihtimallerinin olasılığının azaldığını ifade etse de, alternatifin kanlı bir kaos olduğu uyarısı yapmış, siyasi çözüm için arayışları sürdüreceklerini belirtmişti.

Rusya ve ABD'nin 2014'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar geçiş hükümeti kurulması, yeni hükümette iktidar ve muhalefetin de yer alacağı bir yapının oluşturulması için çalıştıkları ifade ediliyor. Buna göre yetkileri azaltılan Esed'in 2014'de yeniden aday olmasının da önü kesiliyor.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Moskova temasları ile ilgili açıklamada bulunan Bogdanov, "Sayın Sinirlioğlu ile yarın Suriye krizinde çözüm yaklaşımlarını müzakere edeceğiz." dedi. Moskova'nın Türkiye'nin Suriye sınırına yerleştirilmesi planlanan Patriot füzelerini ele almayacaklarını kaydeden Bogdanov, "Bunlar düzenli görüşmeler. İlk görüşme bir ay önce Ankara'da yapılmıştı." bilgisini verdi.

Cihan



Bu haber 1,514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs