En Sıcak Konular

İlk sonuçları evlerinde takip ediyorlar

22 Temmuz 2007 19:20 tsi
İlk sonuçları evlerinde takip ediyorlar

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilk seçim sonuçlarını ikametgahlarında takip ediyorlar.

CHP Genel Merkezi'nde sandıkların kapanmasından itibaren sonuçları izlemek isteyen basın mensuplarının gelişiyle birlikte hareketlilik başladı.

Parti genel merkezi önüne sonuçları yansıtmak üzere dev ekran kurulurken, sandıkların partililerin sonuçları izleyebilmeleri için de sandalyeler yerleştirildi. Ancak partililer henüz gelmediği için sandalyeler boş kaldı.

Basın mensupları için de bilgisayar ve telefonların bulunduğu bir merkez oluşturulurken, genel merkezden izlenim aktaran bazı televizyon kanallarının canlı yayın araçları da genel merkez çevresinde bir yoğunluk yarattı.
CHP Genel Merkezi'nin 4. katındaki Parti Meclisi toplantı salonu da 81 ilden telefonla iletilen sonuçların toplandığı bir merkeze dönüştürüldü. Buraya gelen sonuçlar parti yöneticilerine iletiliyor.

Seçim çevresi Antalya'da oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sonuçları evinden izliyor. Baykal'ın ilerleyen saatlerde genel merkeze gelip gelmeyeceği ise henüz kesinlik kazanmadı.
Sandıkların açılmaya başladığı saatlerde sonuçları izlemek üzere, parti yöneticilerden yalnızca Genel Sekreter Önder Sav genel merkeze geldi. Parti yöneticilerinin pek çoğunun ise seçim bölgelerinde olduğu bildirildi.

TAYYİP ERDOĞAN DA EVİNDEN TAKİP EDİYOR


AK Parti'de, Milletvekili Genel Seçimine ilişkin sonuçların gelmesiyle hareketlilik başladı.

Seçim sonuçlarının anlık takip edilmesi için özel bir sistem kurulurken, vatandaşların takip edebilmesi için sonuçlar AKP Genel Merkezi önündeki iki dev ekrana yansıtılacak.

AK Parti Genel Merkezinde basın için takip merkezi oluşturuldu.

Çok sayıda yabancı basın mensubu da AK Parti Genel Merkezi'ndeki havayı kurumlarına aktarıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Ankara'ya gelerek, Keçiören'deki konutuna geçti.

İlk seçim sonuçlarını ikametgahında takip eden Erdoğan'ın, ilerleyen saatlerde Parti Genel Merkezi'ne gelmesi bekleniyor.

Erdoğan için de Genel Merkez'deki makam odasına 3 ayrı ekran kuruldu.

AK Parti genel Merkezi'ne ilk olarak eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geldi.

Seçim bölgesi Elazığ'da oy kullandıktan sonra Genel Merkez'e gelen Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, sorular üzerine, “Şu anki sonuçlara göre, Türkiye genelinde çok iyiyiz” değerlendirmesini yaptı.

hürriyet



Bu haber 157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs