En Sıcak Konular

İşte okulların tatil edildiği iller

7 Ocak 2013 17:40 tsi
İşte okulların tatil edildiği iller Türkiye'yi etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeni ile birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi büyük şehirlerde yağışın durumuna göre ilerleyen saatlerde açıklama yapılacağı bildirildi.

İstanbul Valisi Mutlu: Şu an için eğitime ara verecek durum yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kar yağışı sebebiyle şu an için okulların tatil edilme gibi durumun bulunmadığını açıkladı. Mutlu, ilerleyen zamanda durumun değişebileceğini de söyledi. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de karla mücadele için tedbirlerini günler öncesinden aldı. Kar yağışı kentin bazı kesimlerinde daha etkili oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kar yağışı sonrası İstanbul'daki genel durum hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Şu ana kadar trafikle ilgili herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirten Vali Mutlu, bütün ana arterlerin açık olduğunu ifade etti. Mutlu, basın mensuplarının eğitime ara verilip verilmeyeceği yönündeki sorusu üzerine de bunu gerektirecek bir durumun şimdilik bulunmadığını aktardı. Önemli olanın eğitimi sürdürmek olduğunu vurgulayan Mutlu, kar yağışının etkisini artırması durumunda okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi büyük şehirlerde yağışın durumuna göre ilerleyen saatlerde açıklama yapılacağı bildirildi.

İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

AĞRI'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

ARDAHAN'ın Göle ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

BİNGÖL'de etkili olan kar yağışı nedeni ile merkezde ve Yedisu ilçesinde okullar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün tatil edildi.

BİTLİS ve ilçelerinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Hizan ve Tatvan merkez birinci kademe okullar ve merkeze bağlı köyler 2 gün tatil edildi.   

DÜZCE'de sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve Yığılca ilçesinde okullar tatil edildi.

ELAZIĞ'ın Maden ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar 3 gün süreyle tatil edildi.

ERZİNCAN ve çevresinde etkili olan kar yağışı sebebiyle ilk, orta ve lise dengi okullar ile birlikte Erzincan Üniversitesi'nde eğitim-öğretime 2 gün ara verildi. Kemaliye, İliç, Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde de okullar bir gün tatil edildi.

ERZURUM'da 633 köye de ulaşım sağlanamıyor. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi.

GÜMÜŞHANE'de dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucunda il merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kent merkezi, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

HAKKARİ'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, nedeniyle merkez, Yüksekova, Çukurca ilçeleri ve bağlı köylerdeki okullar bugün tatil edildi.

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ve Nurhak ilçesinde önceki gün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

KARS'ta dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kardan kapanan 248 köy yolunun merkezlerle ulaşımının kesildiği belirtildi. Kars merkezde ise eğitime 2 gün ara verildi. Sarıkamış'ta ilçe merkezi ve köylerde de okullar 2 gün tatil edildi.

MALATYA'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi

MUŞ'un Varto ilçesinde  2 günden beridir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerden, yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) dışındaki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün tatil edildi.

NEVŞEHİR bugün güne kar yağışı ile başladı. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeni ile birçok ilde okullar tatil edilirken, Nevşehir il genelinde eğitime henüz ara verilmedi.

ORDU Milli Eğitim Müdürlüğü, sahile sınırı olan ilçeler hariç, yüksek ve iç kesimlerdeki okulların 1 ile 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

SİVAS'ın Gemerek ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ekim 2013 salı günü (yarın) okullar 1 günlük süreyle tatil edildi. Suşehri ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

ŞANLIURFA'da, 749 öğrencinin bulunduğu bir ilköğretim okulunda çıkan yangında öğrenciler ölümden döndü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü izni ile, okul bir gün süreyle tatil edildi. 

Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs