En Sıcak Konular

'Öcalan'ın sıfatının değiştiğini görüyoruz'

7 Ocak 2013 16:23 tsi
"Sayın MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 'Öcalan PKK için halen kült bir lider' açıklaması yapmış. Devletin bir görevlisinin, Apoizmin ideologlarından birisi kesilmesini ben hayretle karşıladım."

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Balyoz Planı davası gerekçeli kararını değerlendirirken, ''Adil yargılanma hakkı ihlallerinin gerekçede karşılanmadığı çok açık'' dedi.
     Tarhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Balyoz Planı davası ile ilgili açıklanan gerekçeli kararı değerlendirdi.
     Yargılanan kişilerin, adil yargılanma ilkesinin gerekleri itibariyle, lehlerine sonuç çıkarma hakkına sahip olduklarını belirten Tarhan, savcılığın da mahkemenin de lehe olan delilleri toplamakla yükümlü olduğunu ifade etti.
     Mahkemenin ya da savcıların bu delilleri toplamadığı sonucuna vardıklarını kaydeden Tarhan, ''Gerekçeli kararda adil yargılanma hakkı ihlallerinin yanıtlanmadığını görüyoruz. Adil yargılanma hakkı ihlallerinin gerekçede karşılanmadığı çok açık. Mahkemenin neye göre ikna olduğunu ve illiyet bağını hangi kanıtlara göre kurduğunu göremiyoruz. Dijital belgelerin 3 CD'sinin sahte olduğu iddiasının da karşılanmadığını görüyoruz'' diye konuştu.
    
     -''Sevgi kelebeğine dönüştü''-
   
     Milletvekillerinin İmralı'da Öcalan'la görüşmesine değinen Tarhan, şunları söyledi:
     ''Her ne kadar Hükümet, 'Biz görüşmedik, devlet görüştü' ifadesini kullanıyorsa da Öcalan'ın sıfatının değiştiğini görüyoruz. Daha önce 'bebek katili' olan adının, bugün bir sevgi kelebeğine, bir kült lidere dönüştüğünü izliyoruz. Sayın MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 'Öcalan PKK için halen kült bir lider' açıklaması yapmış. Devletin bir görevlisinin, Apoizmin ideologlarından birisi kesilmesini ben hayretle karşıladım.
     Başbakan da 'Ev hapsi olmayacaktır, gayretimiz terörle mücadele içindir. Bir af da söz konusu değil' demiş. Ancak daha önce, 'Biz görüşmedik, devlet görüştü' diyen bir Başbakan'a, bugün de aslında sormak istiyorum: Ne karşılığında ne verecekler- Madem siz görüşmediniz bir zahmet devlete söyleyin de bize 'Ne karşılığında ne verileceğini' söylesin. Eğer karşılığında bir şey verilmeyecekse, birden bire birilerine bir vahiy indi de birden bire öldürdüğü kişiler, çocuklar, masumlar kabusu oldu da bir şeyler mi vermek istedi- Bunun yanıtını da öğrenmek istiyoruz.''
     Tarhan, 2011'de Oslo'da bir anlaşmayla, seçim öncesi kullanılacak sükunet süreci yaşatıldığını belirterek, ''Ben aynı sürecin yaşanmamasını diliyorum. Önümüzde birden fazla seçim var. Bu sürecin, seçimler öncesinde birilerinin birbirlerini telkin metoduyla ikna etmesi ve seçime bir sükunet havasında girilmesinin yolu olmamasını diliyorum'' diye konuştu. Tarhan ayrıca, Anamuhalefet Partisi'nin bu süreçten bilgisinin olması gerektiğini kaydetti.
     Tarhan, Zonguldak'ta maden ocağında metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 5 madenci için başsağlığı dileğinde bulundu. 

AA



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs