En Sıcak Konular

Yasak kalktı, işte ilk sonuçlar

22 Temmuz 2007 19:01 tsi
Yüksek Seçim Kurulu'nun koyduğu seçim yasakları kalktı. İşte ilk sonuçlar. AK Parti: 51,6, CHP: 15,2, MHP: 13,8, DP, 5,7.

Ayrıntıları size dakika dakika aktaracağız. 
 
 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), saat 19.00'dan itibaren yayın yasağını kaldıracak. YSK'nın kararında ''Yayın yasağı YSK'nın kararı ile saat 19.00'dan itibaren serbest bırakılmıştır'' denildi.


'Sonuçları etkileyecek bir sorun yok'

YSK Başkanı Muammer Aydın, Türkiye genelinde seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Aydın, oy kullanma işleminin Türkiye genelinde bitmesinin ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının kendi sistemlerine girilmeye başlandığını söyledi.

Seçimde oy verme işlemiyle ilgili genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Aydın, seçimle ilgili olmayan, vatandaşların kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan bazı kavgalar yaşandığını anlattı.

Bazı yerlerde de birkaç sandık yetkilisine saldırıda bulunulduğunu ifade eden Aydın, Türkiye genelinde seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. Muammer Aydın, ''Durum böyle giderse seçim yasaklarını saat 21.00'den önce de kaldırma konumundayız'' dedi.

YSK Başkan ve üyeleri, seçim yasaklarının saat 21.00'den önceki bir saatte kaldırılması ile ilgili görüşmek üzere toplandı.

23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için tüm yurtta oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Türkiye nefesini tuttu sandıkların açılmasını bekliyor.

Oy verme işlemi Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te sabah saat 07.00'de başladı ve saat 16.00'da son buldu.

Bu iller dışındaki illerde sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi ise saat 17.00'de tamamlandı.

Oy verme işleminin tamamlandığı saatte sandık başında bekleyen ve hala oy kullanamayan seçmenler ise sandık kurulu başkanlarının izni ve gözetiminde oylarını kullanmaya devam edecek.


BİLECİK'TE İLK SANDIK AÇILDI

Bilecik'in Gölpazarı ilçesi Arcaklar köyünde 27 seçmen oy kullandı. Bilecik'te açılan ilk sandık 1022 nolu Arıcaklar köyünün sandığı oldu.

AK Parti'de heyecanlı bekleyiş

Sandıkların açılarak oy sayım işlemine geçilmesiyle AKP'de heyecanlı bir bekleyiş başladı. Seçim sonuçlarını izlemek için AKP Genel Merkezi'nde Seçim Takip Merkezi oluşturuldu.

Sadece basın mensuplarının girebildiği merkezinde, dev ekran televizyonlar ve parti yetkililerin açıklama yapabilmesi için bir kürsü yerleştirildi. Genel merkezin önüne ise vatandaşlar sinevizyon ekranı konuldu. Partiye gelen seçim sonuçları anında buradan duyurulacak. Öte yandan, seçimleri izlemek için çok sayıda gazereci de AKP'de bulunuyor. Yabancı basın mensuplarının da yoğun ilgi göstediği AKP Genel Merkezi önünde çok sayıda canlı yayın aracı da bekletililyor. Oyunu İstanbul'da kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ankara'ya döndü. Bunun yanında, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş da parti genel merkezine geldi.

MHP'de heyecanlı bekleyiş

Oy verme işleminin tamamlanmasıyla MHP'de de heyecanlı bekleyiş başladı.

Çok sayıda partili ve gazeteci, sonuçları genel merkez önünde kurulan dev ekrandan takip edecek. MHP Genel Merkezi önünde yaklaşık 20 canlı yayın aracı ve 100'e yakın gazeteci sonuçları dakika dakika aktarmak için hazır bekliyor. Çok sayıda partilinin de bulunduğu genel merkezin giriş katında gazeteciler için de bir birim kuruldu. Partinin üçüncü katında ise sonuçların anında dışarıya kurulan dev ekranda yayınlanabilmesi için bir merkez bulunuyor. Bu merkezde gelen şikayetleri yanıtlayabilmek için ise 4 hukukçu ve çok sayıda uzman bulunduruluyor.

OSMANİYE'DE SANDIKLAR AÇILDI

Osmaniye'de oy verme işlemlerinin tamamlandığı ve sandıklarında teker teker açılmaya başlandığı bildirildi. Sabah 08.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıklarda oy sayım işlemlerine geçildiği bildirildi.

Osmaniye il genelinde seçimler sakin geçerken ismi listelerde olmayan onlarca vatandaş Adliye binasında bulunan İl Seçim Kurulu'na akın etti.

Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı kurulda herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. İl Seçim Kurulu'na gelen vatandaşlara görevliler tarafından yardımcı olundu.

Bu arada il genelinde herhangi bir olay yaşanmadan oy verme işlemleri tamamlandı. Sandıkların açılmasıyla beraber emniyet güçleri de sandıkların başında güvenlik tedbirlerini arttırdı.
 
 
zaman



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs