En Sıcak Konular

Bağış'tan CHP'ye yanıt

5 Ocak 2013 16:11 tsi
Bağış'tan CHP'ye yanıt "Türkiye'de binlerce yıldır olduğu gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik, makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz."

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Türkiye'de binlerce yıldır olduğu gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik, makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte de önerisi, fikri olan ve çözüme katkı vermek isteyen herkesin katkısını önemsiyoruz'' dedi.
     Bakan Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
    
     -CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları-
   
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz. Çözün sorunu'' şeklindeki açıklamasına ilişkin görüşü sorulan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını AK Parti Genel Merkezi'nde ağırladığını ve bu konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptığını anımsattı.
     CHP heyetinin bu görüşmede, bazı çözüm önerileri olduğunu söylediğini ifade eden Bağış, bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'i, Kılıçdaroğlu'nun da belirleyeceği kişilerle çalışması için görevlendirdiğini hatırlattı.
     Bağış, CHP'den bu konuyla ilgili gelecek somut önerileri beklediklerini, ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen kendilerine ulaşan bir öneri olmadığı belirtti.
   
     -''Hükümetimiz son derece kararlı''-
   
     BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün, İmralı'da hükümlü olan teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesine ilişkin soru üzerine Bağış, şu cevabı verdi:
     ''CHP'den hala hiçbir öneri gelmedi. O arada tabii ki Türkiye için son derece önemli olan bir konuda kendi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hükümetimiz bu konuda son derece kararlıdır. Bütün muhalefet partilerimizin bu sürece destek vermesi gerekir. Türkiye'de kanayan yaranın bir an evvel durması lazım. Türkiye'de binlerce yıldır olduğu gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik, makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte de önerisi, fikri olan ve çözüme katkı vermek isteyen herkesin katkısını önemsiyoruz.''
     Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ise il teşkilatının gelecek dönemdeki çalışmalarını ele aldıklarını ve geçen yılın değerlendirmesini yaptıklarını söyledi.
     Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile AK Parti İstanbul milletvekilleri Mustafa Şentop, Mustafa Ataş, Şirin Ünal, Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile partililer katıldı. 

A.A.



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs