En Sıcak Konular

'Maliki, Irak'ı İran'a bağlayacak'

5 Ocak 2013 15:31 tsi
'Maliki, Irak'ı İran'a bağlayacak' Saddam'ın sağ kolundan ilginç açıklamalar.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yaklaşık 10 yıldır kaçak olarak yaşayan yardımcısı ve eski Baas Partisi'nin Genel Sekreteri İzzet İbrahim El Duri'nin yeni görüntüsü ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yayın yapan El Arabiye kanalı tarafından yayınlanan görüntüde, El Duri, Irak Başbakanı Nuri el Maliki yönetimine karşı sert açıklamalar yapıyor. El Duri, Irak'taki Kürtleri desteklediğini vurgulayarak Malik'nin ülkeyi İran'a bağlamak istediğini dile getiriyor.

ABD tarafından Saddam rejiminin en çok arananlarını tanımlamak için çıkarttığı iskambil kağıtlarında "Sinek Papazı" olarak gösterilen Duri, video da giydiği yeşil askeri üniforma ile yaptığı açıklamada, " Irak Kürtlerine karşı düzenlenecek her saldırının karşısında olacağız."diyor. Duri, Maliki hükümetinin "Farsi Savafi" projesi çerçevesinde Irak'ı parçalayarak İran'a bağlamak istediğini illeri sürüyor.

Irak'taki krize değinen El Duri, "Irak halkı ve özellikle Kerkük'teki Araplar bilsin ki, Şii ordusu oluşturma projesi ve Kürt halkına düşmanlık beslemek doğru değildir. Bu projelerin başka amaçları var. Kürtlere karşı düzenlenecek her saldırı karşısında bütün gücümüzle duracağız." dedi. Duri, Sünni bölgelerde düzenlenen gösterileri desteklediklerini dile getirdi.

İşgal sonrası birkaç kez öldüğü ya da yakalandığı haberleri çıkan El Duri'nin hala nerede olduğu tam olarak bilinmiyor. Irak'ta Saddam sonrası dönemde Sünni direnişçilerin finanse edilmesinde kilit rol oynadığı sanılan El Duri, halen ABD'nin Saddam rejiminden dolayı en çok arananları listesinde yer alıyor.

Cihan




Bu haber 1,596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs