En Sıcak Konular

Çelik'ten İmralı açıklaması

4 Ocak 2013 18:27 tsi
Çelik'ten İmralı açıklaması Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ''Abdullah Öcalan ile görüşülür, Ahmet ile Mehmet ile görüşülür, terör örgütüne silah bıraktırılmaya çalışılır. Gayret budur'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'a BDP'li milletvekillerinin ziyaretlerine ilişkin bilgi verdiğini belirterek, adı geçen 2 BDP milletvekilinin Öcalan ile görüşme taleplerini değerlendiren Adalet Bakanlığı'nın görüşmeye izin verdiğini, görüşmenin gerçekleştirildiğini anlattı.

''Abdullah Öcalan ile devletin ilgili birimleri, istihbarat birimleri görüşüyor. 2 BDP'li milletvekili de gitti İmralı'da Öcalan ile görüştü, dolayısıyla AK Parti terörle mücadele etmekten vazgeçti'' şeklindeki bir tezin gerçeği yansıtmadığına işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

''Bunu 'ihanet ve hıyanet' kelimelerinden başka dağarcıklarında kelime bulunmayanlar söylüyorsa bu çok komiktir, ciddiye alınacak bir şey değildir. Tek amaç, terör örgütüne silah bıraktırmaktır, silahların susması değil. Bir yerde terörist varsa, terör faaliyeti varsa, güvenlik güçleri onun üstüne gider, kendi halkını, kendi ülkesini korumakla mükelleftir, varlık sebebi budur. Dolayısıyla Abdullah Öcalan ile görüşülür, Ahmet ile Mehmet ile görüşülür, terör örgütüne silah bıraktırılmaya çalışılır, gayret budur. 'Onlar bıraktıktan sonra asker de bırakacak mı?' Bu soruyu dünyanın neresinde sorarsanız sorun ki abeste iştigal etmektir."

''Sayın Başbakan, AK Parti, hükümet bu taşın altına elini değil gövdesini koymuştur'' diyen Çelik, şöyle devam etti:

''Biz, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, 75 milyonun bir ve bütün olmasını hiç kimseyle müzakere konusu yapmayız. Teröristle ve terörle mücadele konusunda en ufak bir gevşeme söz konusu değildir.''

Bedelli askerlik yaşı
 
Bazı gazetelerde ve sanal medyada ''bedelli askerlik yaşının 30'dan 29'a düşürüleceğine'' yönelik bazı haberler yer aldığını hatırlatan Çelik, ''Bu haber, tamamen asparagas bir haberdir. Bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Özellikle 29 yaşında olup da bu beklenti içinde olan gençlerden özür diliyorum ama yok böyle bir şey'' diye konuştu.

Son anketlerde Ak Parti'nin oy oranı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti'nin yaptırdıkları son anketlerde partinin son oy oranlarını açıkladı.

Çelik, "partimizin oy oranı Yüzde 50 bandındadır. Bu zaman zaman yüzde 52'ye yüzde 53'e de çıkmaktadır" dedi.

ajanslar



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs