En Sıcak Konular

Halk Maliki'nin icraatlarından bıktı'

4 Ocak 2013 17:01 tsi
RASAM Direktörü Dr. Kuşçuzade: 'Halk Maliki'nin icraatlarından bıktı. Protestolar bundan kaynaklanıyor'

Rafideyn Stratejik Araştırmalar Merkezi (RASAM) Direktörü Dr. Münir Kuşçuzade, Irak'ın çeşitli şehirlerinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerle ilgili, "Halk Malikinin icraatlarından bıktı. Protestolar bundan kaynaklanıyor" dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan RASAM'ın Direktörü Kuşçuzade, Irak'ta Başbakan Maliki yönetimini hedef alan gösteriler konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Maliki hükümetinin halkın taleplerine karşılık vermemesi halinde durum daha kötüye gidebilir" değerlendirmesinde bulundu.

"HALK ARASINDA MEZHEP AYRIMCILIĞI YOK"

Irak halkının tarih boyunca her zaman dayanışma içinde olduğunu kaydeden Dr. Kuşçuzade, Irak'ta mezhep çatışmasından endişe etmediklerini fakat halkın haklı taleplerinin de görmezden gelinemeyeceğini belirtti.

Ramadi'deki gösterilerin 'Hz. Hüseyin'in yolu' olarak adlandırıldığına dikkati çeken Kuşçuzade, ABD'nin Irak'ı işgalinden sonraki 5 aylık süreçte, ülkede güvenlik gücü bulunmamasına rağmen Iraklıların bir iç çatışma yaşamadığını, halk arasında mezhep ayrımcılığı olmadığını iddia etti.

"ÇOK SAYIDA IRAKLI RESMİ OLMAYAN HAPİSHANELERDE TUTUKLU"

Kuşçuzade, geçtiğimiz Ramadi'de Başbakan Nuri el-Maliki'nin Yardımcısı Salih Mutlak'ın korumalarıyla göstericiler arasındaki 7 kişinin yaralandığı arbedeyi ve gösterilerde farklı gruplara ait bayrakların taşınmasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.

"Çok sayıda Iraklı'nın resmi olmayan hapishanelerde tutuklu olduğunu" ileri süren Kuşçuzade, Başbakan Maliki'nin serbest bırakılacağını açıkladığı kadın tutukluların sayısının sembolik olduğunu söyledi.

Irak'ta bugün de devam eden gösterilerde Bağdat, Felluce, Ramadi, Kerkük, Anbar, Selahaddin ve Musul'da meydanlarda toplanan binlerce gösterici, haksız gerekçelerle tutuklu olanların serbest bırakılması ve terör yasasının kaldırılması talebinde bulunmuştu. Bağdat'ta Azamiye Camisi'nde toplanan, aralarında Şii ve Sünni kesimin önde gelen din adamlarının da bulunduğu Iraklılar, cuma namazını birlikte kılarak göstericilerle dayanışma mesajı vermişti.

Başbakan Maliki ise, halkın dış güçler tarafından yönlendirildiğini, protestoların amacının ulusal uzlaşı olmadığını savunuyor. (AA) 

Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,720 µs