En Sıcak Konular

Sandıktan ilk sonuçlar: Oyların yüzde 11'i sayıldı

22 Temmuz 2007 18:20 tsi
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmaya başladı. Liderler sonuçları Ankara'dan izliyor. Oyların yüzde 11'i sayılmış durumda. Seçim yasağı nedeniyle ismini henüz açıklayamayacağımız bir parti, geçen seçimlerdeki oy oranını artırara

Milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma işlemi tamamlanan illerde ilk sandıklar açılmaya başlandı.

Oy verme işlemi 16.00'da tamamlanan illerden Ağrı'nın ilçelerinden Eleşkirt'te 3, Patnos'ta 2, merkezde 1 sandık açıldı.

Sivas'ın Doğanşehir ilçesinde 2 sandık, Bingöl'ün Genç ilçesinde de 2 sandıkta oylar sayıldı.

İLK SONUÇ BAŞKALE'DEN GELDİ

Doğu ve Güneydoğu'da 32 ilde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından ilk sandık sonucu da Van'ın Başkale İlçesi Aşağıköme Köyü'nde alındı. Şu ana kadar 95 sandık açıldı.

Seçimlerde ilk sandık sonucu Van'ın Başkale İlçesi Aşağıköme Köyü'nde alındı. Şu ana kadar genel seçimlerde oy kullanılan 95 sandık açılarak sayımı tamamlandı. Doğu illerinde yer alan sandıkların toplam sandık sayısına oranı ise yüzde 0.06.

Bu arada Şırnak'ta da Merkeze bağlı Aksoy Köyündeki sandıkta sayım tamamlandı. Köydeki 242 oyun ise tek bir partiye verildiği kaydedildi.

Oy verme işlemi 16.00'da tamamlanan illerden Ağrı'nın ilçelerinden Eleşkirt'te 3, Patnos'ta 2, merkezde 1 sandık açıldı.

Sivas'ın Doğanşehir ilçesinde 2 sandık, Bingöl'ün Genç ilçesinde de 2 sandıkta oylar sayıldı.

AKP'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Seçim sonuçlarını izlemek için AKP Genel Merkezi'nde Seçim Takip Merkezi oluşturuldu.

Sadece basın mensuplarının girebildiği merkezinde, dev ekran televizyonlar ve parti yetkililerin açıklama yapabilmesi için bir kürsü yerleştirildi.

Genel merkezin önüne ise vatandaşlar sinevizyon ekranı konuldu. Partiye gelen seçim sonuçları anında buradan duyurulacak. Öte yandan, seçimleri izlemek için çok sayıda gazereci de AKP'de bulunuyor. Yabancı basın mensuplarının da yoğun ilgi göstediği AKP Genel Merkezi önünde çok sayıda canlı yayın aracı da bekletililyor.

Oyunu İstanbul'da kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ankara'ya döndü. Bunun yanında, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş da parti genel merkezine geldi.

BAYKAL EVİNDEN İZLİYOR

Oyunu memleketi Antalya'da kullanan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Ankara'ya döndü. Baykal, seçim sonuçlarını evinden takip edecek. Baykal, kurmaylarından sürekli bilgi alacak.

Milletvekili genel seçimleri sürerken, CHP Genel Merkezi'nde de son hazırlıklar yapılıyor.

Oy verme işleminin bitmesine bir saatten az bir süre kala CHP Genel Merkezi'nde hazırlıklar son aşamaya geldi.

Seçim sonuçlarının anında duyurulması için, genel merkez binasının bahçesine dev ekran konuldu. Çankaya Belediyesi, partililer için genel merkez bahçesini banklarla donattı.

Genel Merkez binasının ikinci katı basın mensuplarına ayrıldı. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için bilgisayar sistemi ve telefon alt yapısı oluşturuldu. Canlı yayınlar içinse büyük toplantı salonu ayrıldı.

CHP Genel Merkezi, seçim sonuçlarına kurulan özel telefon ağı sayesinde anında ulaşacak ve gazetecilere aktarılacak.

MHP'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Oy verme işleminin tamamlanmasıyla MHP'de de heyecanlı bekleyiş başladı. Çok sayıda partili ve gazeteci, sonuçları genel merkez önünde kurulan dev ekrandan takip edecek.

MHP Genel Merkezi önünde yaklaşık 20 canlı yayın aracı ve 100'e yakın gazeteci sonuçları dakika dakika aktarmak için hazır bekliyor.
Çok sayıda partilinin de bulunduğu genel merkezin giriş katında gazeteciler için de bir birim kuruldu.

Partinin üçüncü katında ise sonuçların anında dışarıya kurulan dev ekranda yayınlanabilmesi için bir merkez bulunuyor. Bu merkezde gelen şikayetleri yanıtlayabilmek için ise 4 hukukçu ve çok sayıda uzman bulunduruluyor.

YSK BAŞKANI: SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYECEK BİR SORUN YOK

Öte yandan YSK Başkanı Muammer Aydın, Türkiye genelinde seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi.
Aydın, oy kullanma işleminin Türkiye genelinde bitmesinin ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının kendi sistemlerine girilmeye başlandığını söyledi.

Seçimde oy verme işlemiyle ilgili genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Aydın, seçimle ilgili olmayan, vatandaşların
kendi aralarındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan bazı kavgalar yaşandığını anlattı.

Bazı yerlerde de birkaç sandık yetkilisine saldırıda bulunulduğunu ifade eden Aydın, Türkiye genelinde seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. Muammer Aydın, ''Durum böyle giderse seçim yasaklarını saat 21.00'den önce de kaldırma
konumundayız'' dedi.YSK Başkan ve üyeleri, seçim yasaklarının saat 21.00'den önceki bir saatte kaldırılması ile ilgili görüşmek üzere toplandı.

sabah



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs