En Sıcak Konular

Türkiye ile Singapur arasında ikili antlaşma

3 Ocak 2013 21:36 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam, ülkeler arası ikili antlaşma imzaladı.



Bakan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki imza töreninde, Singapur'un devamlı gelişen bir liman kenti olduğunu söyledi. Singapur'un 5 milyon nüfuslu bir alanda kişi başı gelirini, dünyanın en gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkaran ve gelişen bir ülke olduğunu belirten Bayraktar, ''Singapur, Uzakdoğu'da örnek olan bir liman kenti. Havayolu ve deniz yolu olsun bütün komşu ülkelerle ilişkilerini gayet iyi sürdürülebilen demokratik bir ülke'' diye konuştu.

Bayraktar, son dönemde Singapur ile yakınlaştıklarını dile getirerek, iki ülke arasında gelişen ilişkilerin hem karşılıklı yakınlaşmayı hem dış ilişkileri hem de ticari ilişkileri arttırdığını ifade etti.

Türkiye'nin kentsel dönüşümü başlattığı süreçte, yapılan karşılıklı protokol imza törenin çok önemli olduğunu anlatan Bayraktar, ''Bu karşılıklı çalışmamızda önümüzdeki süreçte de Türkiye'de çevreye duyarlı bir kentsel dönüşüm yapma noktasında beraberliğimiz olacak'' dedi.

-''Singapur ve Uzakdoğu gelişen bir ekonomiye sahip''-

Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini kendilerinin de arzuladığını belirterek, ''Singapur ve Uzakdoğu gelişen bir ekonomiye sahip. Türkiye'de kendi bölgesinde ekonomik olarak gelişen bir ülke. Doğal olarak adı konmasa bile tabii bir ortaklık iki ülke arasında söz konusu oluyor'' ifadesini kullandı.

Shanmugam, iki ülke arasındaki ilişkileri desteklediklerini vurgulayarak, Türk iş adamlarının Singapur'a ve bölgeye gidip geldiklerini, şu anda da Singapurlu iş adamların Türkiye'ye ilgisinin büyük olduğunu belirtti. Shanmugam, şunları kaydetti:

''Bunun artması için bizler de politik ve siyasi olarak elimizden geleni yapacağız. Özellikle Türkiye'nin başlatmış olduğu şehirleşme atağı için gerçekten de iki ülkenin yapabileceği büyük bir iş birliği var. Kendisini Singapur'a davet ettim. Singapur'un gelişme sürecinde yaşadığı tecrübeyi orada kendisine göstermek istiyoruz. Bugünkü şahit olduğum anlaşmanın imzasında, biz de Singapur'a çok önem veriyoruz.''

Daha sonra iki bakan birbirlerine hediye verdi. 

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,213 µs