En Sıcak Konular

Gül: Böyle bir lüksümüz yok

3 Ocak 2013 17:26 tsi
Gül: Böyle bir lüksümüz yok Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Akdeniz havzasının ortasında yer alan bir ülke olarak özellikle Türkiye'nin gelişmeleri uzaktan izlemek gibi bir lüksü yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan büyükelçilere Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi. Yemek öncesinde bir konuşma yapan Gül, son yıllarda Türkiye'nin karşılık beklemeden insanlık için yaptıklarının kimsenin gözünde kaçmadığını belirtti.

Türkiye'nin karşılık beklemeden yıllık yaptığı harcamalarının miktarının 2 milyar doları geçtiğini belirterek şunları kaydetti: "Bugünlerde Türkiye'nin yine güvenilecek, sığınılacak bir liman olduğuna şahidiz. Suriye'den kaçmak durumunda kalan ve artık sayıları 200 bine yaklaşan insanları misafir etmesi... Bütün bunlar Türkiye'nin insanlık diplomasisi alanındakini gayretini dünya gündemine oturtmaktadır. Bu açıdan bunu doğru bir konu olarak seçmişsiniz. Akdeniz havzasının ortasında yer alan bir ülke olarak özellikle Türkiye'nin gelişmeleri uzaktan izlemek gibi bir lüksü yoktur.

Değerli diplomatlarımızın fedakar çalışmalarıyla bu tarihi dönüşmeyi, istikrar, barış, demokrasi ve refaha dönüşmesi için azami çabayı gösteriyoruz. Başta Kıbrıs olmak üzere, Doğu Akdeniz'deki meşru çıkarlarımızın korunması hususunda asla taviz vermemeliyiz. Bununla birlikte Kıbrıs sorununu adil ve kalıcı çözüme kavuşturarak, Doğu Akdeniz'de Türkiye, Kıbrıs adası ve Yunanistan'ın oluşturduğu bir istikrar ve refat sütunu meydana getirmeyi vizyonumuzda hep canlı tutmaktayız."

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs