En Sıcak Konular

Bağış, Görmez'i kabul etti

3 Ocak 2013 13:25 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye için ne kadar önemli bir kurum olduğunu merak edenlerin hacca gitmelerini tavsiye etti.

Bağış, AB Bakanlığı'nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i kabul etti.

Görmez'in kendisi için 2013 yılının ilk ziyaretçisi olduğunu ifade eden Bağış, "Yıla kendisinden hayır duası alarak başlamak bizim için çok büyük bir memnuniyet vesilesi" dedi.

Görmez ise Bağış'a iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, bunu yeni yılın ilk gününde yapmayı arzu ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 yılı içerisinde Avrupa'da İslam'ın ve Müslümanların içinden geçtiği süreçlerle ilgili bir İslamofobi raporu hazırladığını bildiren Görmez, bu raporu ve raporun içeriğiyle ilgili bilgiyi Bakan Bağış'a sunacaklarını söyledi.

Görmez, 2012 yılının sadece Türkiye açısından değil, Avrupa açısından İslam'ın ve Müslümanların geçtiği süreçler bakımından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

-"Helal gıda dini olduğu kadar ahlaki bir konu"-

Bir basın mensubunun, AB Bakanlığı'na bağlı TÜRKAK'ın helal gıda ile ilgili çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Bağış, görüşmede bu çalışmaların da gündeme geleceğini söyledi.

"Helal gıda konusu, dini olduğu kadar ahlaki bir konu" diyen Bağış, o konuda devletin bütün kurumlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışıp bütün vatandaşların, hak ettikleri hijyen ve kalite standartlarında gıdaya kavuşmasının hedefleri olduğunu kaydetti.

Bağış, "Bizim değerlerimiz de bize zaten onu tembihliyor. Ona uygun çalışmalarda da mutlaka Diyanet İşleri Başkanımızın yönlendirmesinden çok büyük kazanımlarımız olacaktır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılma tartışmaların hatırlatılması ve bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Görmez, "Bilakis zaman ilerledikçe Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığının sadece ülkemiz açısından değil, bütün gönül coğrafyamız açısından, bütün Avrasya coğrafyası açısından, İslam Dünyası açısından ve Avrupa'daki varlığımız açısından çok daha önem arz ettiği ortaya çıkıyor" dedi.

Yakında Gazi Üniversitesi ile birlikte yaptıkları bir toplumsal memnuniyet anketini kamuoyu ile paylaşacaklarını bildiren Görmez, şunları kaydetti:

"Orada ortaya çıkan tablo, milletimizin neredeyse yüzde 90'ı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkemiz açısından çok önemli bir kurum olduğu kanaatinde. Bilakis Diyanet İşleri Başkanlığı'mız, 1960'lı yıllarda adeta gücünü ikiye katlamıştır, 1980'li yıllarda bir kez daha güçlenmiştir ve uluslararası bir kuruma dönüşmüştür, Başkanlığımızın yeni anayasa sürecinde ise daha da güçlenerek çıkacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum."

Bakan Bağış ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke için ne kadar önemli bir kurum olduğunu merak edenler hacca bir gitsinler. Diğer ülkelerden gelen hacı adaylarının konumlarıyla Türk hacı adaylarının konumlarını karşılaştırsınlar, o zaman 'İyi ki Diyanet İşleri Başkanlığı varmış' noktasına onlar da geleceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Kendisinin bunu gözleriyle gördüğünü vurgulayan Bağış, Görmez'e de o konuda şükran borçlu olduklarını, Türk vatandaşlarının oradaki konumunun diğer bütün ülkelerden gelenlerden çok daha farklı olduğunu kaydetti.

aa


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs