En Sıcak Konular

KCK iddianamesi tamam! İşte 1 numara

3 Ocak 2013 10:19 tsi
KCK iddianamesi tamam! İşte 1 numara Yaklaşık 1 yıldır devam eden KCK iddianamesi tamamlandı. İşte KCK iddianamesindeki 1 numaralı şüpheli.

Yaklaşık 1 yıl süren soruşturma sonunda, Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. Kurtulan'ın ‘terör örgütü yöneticiliği' ile suçlandığı iddianamede, DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da şüpheli olarak yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen KCK soruşturmaları kapsamında 4. iddianame hazırlandı. Terörle Mücadele savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli hakkında dava açıldı. Yaklaşık 1 yıl süren soruşturma sonunda savcılık tarafından hazırlanan iddianame Ulusal Yargı Ağı Projesi( UYAP) ile İstanbul Bölge 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

KURTULAN'A ÖRGÜT YÖNETİCİSİ SUÇLAMASI

İddianamede Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. Kurtulan'ın ‘terör örgütü yöneticiliği' ile suçlandığı iddianamede, DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da şüpheli olarak yer aldı. Bakırhan'ın da terör örgütü yöneticiliği ile suçlandığı öğrenildi. Mahkeme geçtiğimiz pazartesi günü gönderilen iddianameyi incelemeye aldı. Mahkemenin iddianameni kabulü veya reddi konusunda 15 günlük yasal süresi bulunuyor.

17 OCAK'TA TUTUKLANDILAR

Ocak ayında Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik 17 ilde eş zamanlı yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ile DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan 17 Ocak tarihinde tutuklanmıştı.

haber 7



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs