En Sıcak Konular

Kapusuz: Türkiye bu yüzden kalkınamadı

2 Ocak 2013 22:27 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Bu ülkede 1960'ta darbe, 1971'de muhtıra, 1980'de darbe, 28 Şubat'ta darbe, 27 Nisan'da darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Bu ülkede 1960'ta darbe, 1971'de muhtıra, 1980'de darbe, 28 Şubat'ta darbe, 27 Nisan'da darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelir de iş yapar? Kim yatırım yapar? Böyle bir ülke nasıl kalkınır? İşte kalkınmadık'' dedi.

Kapusuz, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı'nca, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlenen ''Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı''na konuşmacı olarak katıldı.

Yöneticilik konusunda bilgi veren Kapusuz, ''Söylediklerimiz doğru olacak. Ama yapamayacaklarımızı söylemek gibi bir lüksümüz olmayacak. Yani Demirel gibi iki anahtar vadedip de arkasından 'dün dündür, bugün bugündür' deyip bu milleti kandıramayız. Zor zamanda dik durmayı bilecek lider dediğiniz. Zoru görünce Sayın Demirel gibi şapkayı alıp gitmek yok. Gemiyi terk etmek asla olmaz. Yeniliklere, değişimlere açık olmak lazım'' dedi.

Liderlerin aynı zamanda muktedir olmak zorunda olduğunu ifade eden Kapusuz, şöyle devam etti:

''Lider, partisine hakimiyetini gösterecek, dediğini yapacak ve yaptıracak. Tecrübeye çok önem verecek. Ortak aklı mutlaka kullanacak. Vizyon sahibi olmak mecburiyetindesiniz. Son seçimleri hatırlayın. Kılıçdaroğlu, fakir fukaraya 600 lira maaş vereceğinden bahsetti. Ama millet güvendi mi? Millet inandı mı? İnanmadı. Onun için demek ki inandırıcı olmak lazım. İnandırıcı olmayan insanların lider olma şansı da yok.''

Kapusuz, AK Parti'nin başarılı olmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın katkısı olduğuna işaret ederek, ''Niye AK Parti başarılı oluyor. Tayyip bey liderlik misyonunu, görevini iyi yapıyor. Tayyip beyin birtakım avantajları var. Bir defa Tayyip bey teşkilattan geliyor. Lider ama gençlik kolları başkanlığı, il, ilçe başkanlığı yaptı. Halka çok yakın bir tiptir. Halktan koparmanız mümkün değildir. 'Daldan eğmemi kökten sürmemi' derler. İşte uzun bir memuriyetten, müfettişlikten sonra Kılıçdaroğlu gibi daldan eğmeye kalkarsanız, olmaz. Tayyip bey gibi kökten sürme olacaksınız'' diye konuştu.

Parti ilkelerinden bahseden Kapusuz, şunları kaydetti:

''Bizim ilkelerimizden bir tanesi de yönetmeyi bileceksin. Neyi yönetmeyi bileceksin? Parayı yönetmeyi bileceksin, insanı yönetmeyi bileceksin, aynı zamanda zamanı yönetmeyi bileceksin. Eğer bunlarda eksikliğin varsa fazla şansın yok. Bilgiyi doğru yönetemeyen, finansı doğru yönetemeyen, zamanı doğru yönetemeyenin ister özel hayatta olsun, ister kamuya ait olsun, millete ait bir alanda olsun başarılı olma şansı yoktur.''

Salih Kapusuz, Türkiye'de yaşanan darbelerin meydana getirdiği olumsuzlukları aktararak, ''Bu ülkede 1960'ta darbe, 1971'de muhtıra, 1980'de darbe, 28 Şubat'ta darbe, 27 Nisan'da darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelir de iş yapar? Kim yatırım yapar? Böyle bir ülke nasıl kalkınır? İşte kalkınmadık'' dedi.

aa

Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs