En Sıcak Konular

TBMM Genel Kurulu yeniden toplandı

2 Ocak 2013 20:54 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin emniyet teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha rahat şartlarda çalışması ve görevlerini en iyi imkanlarla yapması konusunda daima duyarlı olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin sona erdiği 20 Aralık 2012 tarihinde verilen aranın ardından bugün Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'u 25 Aralık'ta vefat eden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet eden Akşener, daha sonra Elçi'ye Allah'tan rahmet diledi.

Genel Kurul'da 3 milletvekili gündem dışı söz aldı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, emniyet mensuplarının sorunlarına değindi.

Polislerin ekonomik ve sosyal sorunların altında ezildiğini savunan Yeniçeri, son 10 yılda yüzlerce polisin intihar ettiğini ifade etti. Yeniçeri, polislerin kendisine ve ailesine zaman ayıramadığını, bunun sonucunda kendisine ve yakınlarına yabancılaştığını dile getirdi.

Özcan Yeniçeri, emniyet mensuplarının özlük haklarının da iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, polislere verilen sözlerin tutulmadığını savundu.

Yeniçeri'nin eleştirilerine karşılık Hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iktidarları döneminde polis teşkilatının daha rahat ve imkanlı çalışma şartlarına kavuştuğunu belirtti. İçişleri Bakanı olduğu dönemde polislerin eski araçlarını tasfiye etmek için çok uğraştığını ve yenilediğini anlatan Atalay, ''Polis, devriye için araç bulsa benzin bulamazdı. Hükümetimiz emniyet teşkilatı ve TSK'nın daha rahat şartlarda çalışması, görevlerini en iyi imkanlarla yapması konusunda daima duyarlı olmuştur'' dedi.

Polislerin özlük haklarıyla ilgili yapılabilecekler olduğunu söyleyen Atalay, ''Emniyet mensupları diğer meslek sahiplerinin ilk göreve başladığı anda aldığı maaşın üzerinde maaş alırlar'' diye konuştu.

Atalay, özellikle emekli emniyet mensuplarının ücretlerinin artırılmasına ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Emniyetin kollanmadığı iddialarının kabul edilemez olduğunun altını çizen Atalay, polislerin askerlik sorununu geçen yıl çıkarılan yasayla çözdüklerini anımsattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova da zeytin üreticilerinin sorunlarına değindi.

Zeytinde hasat döneminin başladığını anlatan Akova, maliyetlerin yüksek, zeytin fiyatının düşük olduğunu söyledi. Balıkesir'de zeytin üreticisinden çok sayıda şikayet dinlediğini dile getiren Akova, zeytin üreticisinin desteklenmesini istedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise eski Milli Eğitim bakanlarından Tevfik İleri'nin vefatının 51. yıl dönümü dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

İleri'nin Menderes döneminde değişik bakanlıklar yaptığını, Milli Eğitim Bakanı olarak daha fazla hatırlandığını anlatan Şener, eski bakanın din dersinin ilkokul müfredatına konulması, imam hatipler, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü, ODTÜ ve Atatürk Üniversitesi'nin açılması, köy enstitülerinin öğretmen okullarıyla birleştirilmesi gibi hizmetlerde bulunduğunu kaydetti.

aa


Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs