En Sıcak Konular

NYT: Genç siviller rahatsız

22 Temmuz 2007 16:59 tsi
NYT: Genç siviller rahatsız Kendilerine Genç Siviller ismini vererek yarattıkları sanal bir kişiyi 11 Cumhurbaşkanı adayı ilan eden sivil toplum örgütü Amerikan New York Times gazetesine haber oldu. Gazete, Türk demokrasisinin ele aldığı haberde “Türk demokrasisindeki acılar

Haber: Bilal Turhal

ABD'nin en çok okunan gazetelerinden New York Times, Türk demokrasisini ele aldığı haberinde   “Türk demokrasisindeki acılar büyürken Genç siviller kısmen hemşire kısmen de komedyen” ifadesini kullandı.


Genç Siviller hareketinin Türkiye’de her 10 yılda bir iktidarların darbeyle devrilmesinden rahatsız olduğuna dikkat çeken NYT haberinde bu gençlerin ülkedeki hiyerarşiyi sorguladığı belirtilerek “Baştan beri devleti yöneten laik elitler üstte. Seçilmiş yetkililer ise her 10 yılda bir devriliyor” denildi.


27 Nisan sürecine değinilen haberde Türkiye’nin politik sınıfları kimin cumhurbaşkanı olacağını tartışırken Genç Siviller’in kendi adaylarıyla ortaya çıktığı belirtildi. Aliye Öztürk isimli sanal kişiliğin Hem Kürt hem Alevi hem de başörtülü olduğuna dikkat çekildi. Aliye Öztürk’un sitesinin adresi verilerek oradan bir bölüm alıntı yapıldı. Sanal cumpurbaşkanı adayı Öztük’ün “Modern ve çağdaş bir Cumhurbaşkanı olacağım ve toplumdaki tüm segmentlerle iletişim halinde olacağım” sözleri aktarıldı. 


GENÇ SİVİLLER RAHATSIZ

2003 yılında küçük bir gösteri aracılığıyla kurulan Genç Siviller’in o günden bugüne çeşitli sosyal konularda görüş beyan ettiğine dikkat çekilen haberde, Nezir Akyesilman adlı bir üyenin Cumhpuriyet gazetesinde yayımlanan bir mekalesinden alıntı yapıldı. Türkiye’de darbeyle birlikte anılan “Genç subaylar rahatsız” sözüne de yer verilen bu yazıda Genç Siviller’in bu söze karşılık olarak “Genç Siviller de ilgili “ dedikleri ifade edildi. NYT’nin haberinde Genç Siviller grubu  toplumun her kesiminden destek alıyor. Bu grup içinde hem dindarlar hem laikler farklı politik görüşleriyle yer aldığı belirtildi.


ALİYE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Bu arada New York Times’a bile haber olan Aliye Öztürk kendisini destekleyen milletvekili sayısı 32’de kalınca adaylıktan çekildiğini açıkladı. Aliye kendi sitesine bıraktığı açıklamada şu veda yazısını yazdı.

“Kampanyamıza destek veren değerli dostlarım,
Yaklaşık 3 aydır devam eden kampanyamızın sonuna gelmiş bulunuyoruz.
11. Cumhurbaşkanı olmak için gerekli olan 110 milletvekilinin desteğini toplayamadık. Geldiğimiz noktada şunu anlıyoruz ki; Türkiye, henüz bizim cumhurbaşkanlığımıza hazır değildir. Çankaya için biçtigimiz elbise ülkemize 3-4 beden büyük gelmiştir.
Müstakbel Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e başarılar diliyorum. Kampanyamızda dile getirdiğimiz görüşlerimizi kendisine bizzat ileteceğim.
Bu vesileyle başta GENÇ SİVİLLER olmak üzere, SİYASAL UFUK HAREKETİ’ne ve desteğini esirgemeyen tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden buluşmak üzere, Hoşçakalın!
ALİYE ÖZTÜRK”

RÜYA GİBİ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYIYDI

Aliye Öztürk seçilirse şunları yapacakmış: 'Orhan Pamuk'u Köşk'e çağıracak, TRT'nin başına Armağan Çağlayan'ı getirecek.YÖK'ü tasfiye için TMSF'yi görevlendirecek. Bush'un yüzüne tükürecek, İran'da başını açacak, Çankaya'da kadınlara cuma namazı ve Anayasa fırlatma oyunları düzenleyecek' vs. Gençlerin bu çıkışını manasız bulabilirsiniz, yan yana getirdikleri kavramların yan yana getirilişine kızabilirsiniz. Ama söylediklerinin ya da söylemeye çalıştıklarının toplumu barışa davet eden, birbirini anlamaya davet eden demokrat özlemler olduklarına hiç kuşku yok. İşte beni umutlu kılan da bu. Toplumun büyüklerinden gelmesi gereken sağduyulu sesin gençlerden geliyor olması.


 rotahaber.com




Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs