En Sıcak Konular

MHP'den Öcalan ile görüşmeye tepki

2 Ocak 2013 14:14 tsi
MHP'den hükümetin Öcalan ile yeniden görüşmelere başlamasına tepki geldi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 'Teröristlerle Türkiye'yi ve Türk milletini tartışmak suçtur ve bu suçu işleyen kim olursa olsun yargı karşısında hesap vermek zorunda kal

Yeniçeri Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, başkanlık tartışmalarının "Türkiye'nin ihtiyaçları için değil, Başbakan'ın ihtiyaçları için gündeme getirildiğini" söyledi. Başbakan'ın "kuvvetler ayrılığı" ile ilgili ifadelerine değinen Yeniçeri, "Kuvvetlerin ayrılığından şikayet etmek, gerçekte demokrasiden şikayet etmektir. Demokrasiden rahatsızlık duymak anlamına gelir" diye konuştu.

Uzlaşma Komisyonu'nun başarısızlığa uğraması halinde AK Parti'nin kendi anayasa taslağını TBMM'ye sunmak üzere hazırlıklara başladığının basına yansıdığını ifade eden Yeniçeri, bu şartlarda yapılacak yeni bir anayasanın Türkiye'nin anayasası olmayacağını ifade etti.

Yeniçeri, Başbakan'ın geçen yılın son günlerinde "terörist başıyla görüşüldüğünü açıklamasının Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü yönünden milli güvenlik sorunu yaratan ciddi bir husus" olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

"Türk milleti AKP Hükümeti'ni teröristlerle pazarlık etsin, ülke üzerinde PKK terör örgütüyle birlikte istediği tasarrufu yapsın diye işbaşına getirmemiştir. Başbakan Erdoğan'ı sonuç alınamayacak beyhude bir biçimde gayri meşru odaklarla ilişkilere son vermeye davet ediyoruz. Teröristlerle Türkiye'yi ve Türk milletini tartışmak suçtur ve bu suçu işleyen kim olursa olsun yargı karşısında hesap vermek zorunda kalacaktır. Türkiye'nin varlığı ve bağımsızlığı pazarlıkla elde edilmiş değildir. Türkiye'nin varlığı, istiklali ve istikbali pazardan satın alınmış değildir."


"TBMM herhangi bir suça delil toplayan bir organ değildir"

Yeniçeri, bir gazetecinin "Malatya Başsavcı Vekilliği'nin Suriye'de Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında da Başbakanlık'tan soruşturma izni isteyeceğini" hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Hakan Fidan bugün çıkarılan özel bir yasayla, yasamanın yargı üzerinde baskısı olacak şekilde, savcının elinden soruşturma izni alınmış, Başbakan'ın iznine tabi tutulmuştur. Ancak bu sürekli böyle devam edecek anlamına gelmemektedir. Eninde sonunda ülkenin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine oluşumlar içerisinde bulunan yasal ya da yasal olmayan yöntemleri kullanan, yasal ya da yasal olmayan unsurlar hakimin, savcının karşısına çıkarılacaktır. Yargının karşısına çıkacaktır. Hakan Fidan'ı Başbakan kurtaramaz. Bu yasaların değiştirilmesi de kurtaramaz."

Yeniçeri, bir başka soru üzerine, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun, herhangi bir savcının bilgi, belge, tutanak temin eden bir kolu olmadığını belirterek, "Onun için de savcıların Komisyon'dan değil, bu komisyona gönderilen belgelerin gönderildiği makamlardan bu belgeleri talep etmesi gerekir. TBMM herhangi bir suça delil toplayan bir organ değildir. Bu çok yanlış bir uygulamadır" dedi. (CNN)

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs