En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Onları herkes ibretle görüyor

2 Ocak 2013 10:53 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Terör konusunda çözümden yana olmayanların nasıl tavır aldıkları, herkes tarafından ibretle görülüyor'' dedi.

Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Kestel ilçesine bağlı 13 köyü içme suyuna kavuşturan projenin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında, bürokrasinin ortadan kaldırılması için önemli çalışmaların hayata geçirildiğini söyledi.

Bu sayede hizmetlerin daha kısa sürede ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştığını dile getiren Çelik, ''AK Parti iktidarı öncesi yaşanan uygulamaları hatırlamak gerekiyor. Eskiden Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü diye bir kurum vardı. Bu kurum, köylerin su sorununu takip ederdi. Muhtar buradaki sorunu, dosya ile kaymakama götürecek, konu oradan valilik, buradan da Ankara'daki Genel Müdürlüğe gelecek. Araya hatırlı kişileri sokabilirseniz sonuca ulaşacaksınız. Dosya tekrar aynı yoldan köye gelecek ve siz suya kavuşmayı bekleyecektiniz. Bu anlayışla yürüyordu işler'' diye konuştu.

Bu nedenle Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kaldırdıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Ardından da hizmetler yerinden özel idare ile yürüsün dedik. Yine bazı aksamalar olunca dedik ki, '2 meclise gerek yok. İşleri tek meclisten, Büyükşehir Belediyesi'nden yürüsün' dedik. Bundan sonra vatandaşla yönetici yüz yüze olacak. Ama sizin şansınız var. İki dönem meclis üyeliği, bir dönem ilçe belediye başkanlığı ve şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan bir kardeşimiz var. Bursa'daki mahalleleri karış karış nasıl biliyorsa tüm köylerin sorunlarını da çok iyi biliyor. Bu Bursa için büyük avantaj. Bu avantaj Bursa'da hizmete dönüyor.''

Çelik, konuşmasında terör sorununu da değinerek, ''Türkiye 30 yıldır terör belasından çok çekti. Bu sorun ülkemizin en önemli ve çözülmesi gereken sorunlarının başında geliyor. Bu sorunun çözümü noktasında bugüne kadar atılmayan tüm adımları AK Parti iktidarları olarak biz attık. Terör konusunda çözümden yana olmayanların nasıl tavır aldıkları, herkes tarafından ibretle görülüyor. Bu sorunu kökünden kazımak için çalışmaya devam edeceğiz ve inşallah bu sorundan ülkemizi kurtaracağız'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleriyle vanayı çevirerek, şebeke suyunun köylere akışını sağladı.

AA
 

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs