En Sıcak Konular

''Mali uçurum'' krizi aşıldı

2 Ocak 2013 08:04 tsi
''Mali uçurum'' krizi aşıldı ABD'de ''mali uçurum''dan kurtulmayı öngören tasarıyı, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi de onayladı.

Tasarı, meclisten 167'e karşı 257 oyla geçti. Oyların partilere göre dağılımına bakıldığında, Demokratların 172'si ''evet'', 16'sı ''hayır'' oyu kullanırken, Cumhuriyetçilerin 85'i tasarıya ''evet'' oyu kullandı, 151 Cumhuriyetçi ise tasarıya ''hayır'' dedi.

Tasarı uyarınca, otomatik harcama kesintilerinin 2 aylığına ertelenmesi, yıllık gelirleri 400 bin dolar ve aşağı olan bireyler ile yıllık geliri 450 bin dolar ve aşağı olan ailelerin önceki başkan George W. Bush dönemi vergi indirimlerinin devam etmesi ve işsizlik maaşları ödemesinin bir yıl daha uzatılması öngörülüyor.

 -Sancılı oylama süreci...-

Ancak, tasarının meclis tarafından onaylanması süreci sancılı geçti. Temsilciler Meclisi'nde hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler Senato'nun geçirdiği tasarıyı inceledi. İki taraftan da, Senato'nun geçirdiği tasarıya yönelik bazı memnuniyetsizlikler dile getirildi.

Senato'nun tasarısının çıkmasına öncülük eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Demokratlarıyla bir araya gelerek, tasarıyı oylamaları için ikna etmeye çalıştı.

Obama, tatiline devam edecek

ABD Başkanı Barack Obama,  ''mali uçurum''dan kurtulmayı öngören tasarının Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasının ardından tatiline devam etmek üzere Hawaii'ye döndü.

Obama, tasarının geçmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan basın açıklaması sonrasında ABD Başkanlık uçağı Air Force ile Hawaii'ye hareket etti. Barack Obama, ''mali uçurum'' sorunu dolayısıyla yılbaşı tatili için ailesiyle gittiği Hawaii'den, Noel ertesinde geri dönmüştü.

''Bugün bunu başardık''

Obama, tasarının meclisten geçmesinin ardından Beyaz Saray'da, Kongre'nin anlaşmasında önemli payı olan Başkan Yardımcısı Joe Biden ile birlikte kameraların karşısına geçti.

Obama, tasarı sayesinde Amerikalıların yüzde 98'i ile, küçük ölçekli işletmelerin yüzde 97'sinin vergilerinde artış görmeyeceğini ve 2 milyon civarındaki işsize, iş bulana kadar işsizlik yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Obama, seçim kampanyasında, orta sınıfın pahasına, zenginlerin yararına olan vergi kodlarının değiştirilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak, ''Bugün bunu başardık'' dedi.

aa





Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs