En Sıcak Konular

Şahin'den 'yanlış peşinde koşanlara' mesaj

1 Ocak 2013 09:17 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Yanlışların peşinde koşanlar, bu ülkenin doğrularının karşısında yok olmaya mahkumdur'' dedi.

Hakkari'de bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir otelde verilen yemekte mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri ve kurum müdürleri ile bir araya geldi.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, yılbaşı gecesinde vatanına, değerlerine ve törelerine bağlı Hakkarililerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ülkenin diğer illeri ile arasında mesafe uzaklığı bulunan Hakkari'nin yakın gelecekte havayolu ile ulaşılan bir yer olacağını söyledi.

Hava ulaşımının sağlanmasıyla Hakkarililerin gerek ülke içinde gerekse ülke dışında daha kolay seyahat edebileceğini vurgulayan Şahin, karayolu ve havayolu ulaşımı ile Hakkari'nin her açıdan rağbet gören bir kent olacağını ifade etti.

Şahin, ülkenin ve insanlığın 2013 yılında huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı başarması temennisinde bulunarak, şöyle konuştu:

''Dileğimiz yeryüzünde savaşların, kargaşaların, kan dökmelerin, kavgaların olmamasıdır. İnanıyorum ki içten gelen bu dileğimiz, samimiyetle yapıldığı zaman nerede yapılırsa yapılsın mutlaka karşılığını bulacaktır. Ama biz diyoruz ki bu güzel dilekler Hakkari'de yapılırsa, paylaşılırsa Hakkari toprağının, insanının, atmosferinin bu dileğimize vereceği, katacağı artı değerler vardır. Buradan barışı, kardeşliği, paylaşmayı ifade etmek başka yerlere göre biraz daha güzeldir. Bu güzellik şüphesiz Hakkari'mizin güzelliğidir.''

Hakkari'de kayak sporu başta olmak üzere birçok spor branşında güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Şahin, kentin spor ve dostluk şehri olması için el birliğiyle çalışmak gerektiğini dile getirdi.

-''Ülkeyi ve insanlarını sevmek, bizi barışa ve başarıya götürür''-

Şahin, ülke, toprak ve insan için çalışmanın herkesin ortak ödevi olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

''Her şeye rağmen bu ülkeyi, bu ülkenin insanını sevmek, bizi başarıya, barışa götürür, daha çok huzura ulaştırır. Biz de bu yönde çalışıyoruz. Sevmek, paylaşmak, herkesin, her insanın, canlının ihtiyacı olan çok önemli duygular. Bundan yoksun olanların bu duygularını geliştirememiş ya da var olan bu duygularını köreltmiş, karartmış olanların yanlış işler yapma, yanlış yollarda yürüme olasılıkları oldukça yüksek. Bunları da zaman zaman görüyoruz. Ama biz bu akşam Hakkari'mizden diyoruz ki yine sevmek, daha çok sevmek, görüşmek, konuşmak, buluşmak ve bu ülkenin değerini anlamak gerekir. Bu ülke Hakkari'den Edirne'ye, Ardahan'dan Muğla'ya kadar bir güzel coğrafya. Bu vatanın bugüne gelişinde, bizlere intikalinde herkesin, Hakkarili Mehmetçiğin de Edirneli Mehmetçiğin de hatta bugün ülkemiz sınırlarında olmayan coğrafyalardaki akraba topluluklarımız ve bizden olan insanların dedelerinin de ortak kanı, iradesi var.''

Sarıkamış Şehitlerinin gelecek hafta Kars'ta düzenlenecek anma töreni ile yad edileceğini anımsatan Bakan Şahin, Sarıkamış'ta da Türkiye'nin bütün illerinden şehitler bulunduğunu bildirdi.

''Yanlışların peşinde koşanlar, bu ülkenin doğruları karşısında yok olmaya mahkumdur'' diyen Şahin, şunları kaydetti:

''Zulmün, kan dökücülüğün, adaletsizliğin tercihinde olanlar bu ülkede bizim, hepimizin, insani değerlere sahip milletimizin ve devletimizin adaleti karşısında zulümleriyle kahrolmaya mahkumdurlar. Bizim adaletimiz, çalışmamız ve paylaşım duygumuz inanıyorum ki yanlışları yok edecek, bitirecektir. Severek, bir birimizi daha iyi anlayarak ve aynı toprağın insanları olarak, aynı tarih, inanç ve törenin insanları olarak bundan sonraki zamanı, 2013 yılını ve devamını hep birlikte daha dikkatli ve daha verimli kullanacağımızı ümit ediyorum.

Vatanın değerini anlayabilmek için vatandaş olmanın yolunun bir vatana sahip olmaktan geçtiğini hatırlamamız yeter. Bir vatanın ne kadar güzel olduğunu anlamak için bundan mahrum kalanların halini görmek gerekir. Bir değeri anlamak için, kaybetmeye mecbur değiliz. Akıllı olmak, dikkatli olmak ve içinde bulunduğumuz güzelliklerin, nimetlerin farkında olmak yeterlidir. 2013 yılının barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini, dünyanın barışına, huzuruna vesile olmasını yürekten diliyorum, diliyoruz.''

Yemeğe Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Valisi Münir Karaloğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Jandarma Harekat Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten de katıldı.

aa

Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs