En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

31 Aralık 2012 16:52 tsi
Başbakan Erdoğan'dan yeni yıl mesajı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni umutlar ve heyecanlarla karşıladığımız 2013 yılının ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erdoğan,Türkiye'nin, 2003-2011 yıllarında olduğu gibi, 2012 yılında da üstün bir başarı sergileyip, bölgesinde ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümesini, yükselişini, gelişmesini sürdürmeyi başardığını vurguladı. Erdoğan, "Son 10 yıldan bu yana eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, dış politikadan ulaşıma kadar hemen her alanda Türkiye'de ilkleri başarmanın haklı gururunu yaşadık, yaşıyoruz. Yaptığımız reformlarla, gerçekleştirdiğimiz köklü değişim ve dönüşüm hamleleriyle, içeride ve dışarıda Türkiye'nin itibarını, özgüvenini artırdık, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat ettik.Uzlaşıyı, istişareyi, diyalogu temel alan politikalarımızla, devletle millet arasındaki mesafeleri kaldırdık, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu güçlendirme yolunda önemli adımlar attık. Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli iradenin üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik." diye konuştu.

Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "2012 yılında da, aynı şekilde, ülkemiz ve milletimiz adına büyük başarıları elde ettik, pek çok hayalimizi gerçeğe dönüştürdük, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılındaki hedeflerimiz doğrultusunda kayda değer gelişmeler sağladık. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki, Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Dengelerin değiştiği, yeniden şekillenmenin yaşandığı günümüz dünyasında varlığını ve ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiren; tarihin akışını izlemekle kalmayıp, tarihe yön veren bir ülke durumundadır. Türkiye artık geleceğe daha büyük bir güvenle ve inançla bakmaktadır. Hiç şüphesiz halkımızın özlem duyduğu, hasretini çektiği, hayalini kurduğu Büyük ve Güçlü Türkiye idealine ulaşmak için yapmamız gereken çok daha fazla iş, yürümemiz gereken çok daha fazla yolumuz var. Önümüzdeki dönemde, istikrar ve güvenimizi koruyarak, yatırımlarımızı, hizmetlerimizi artırarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarı ve rekorları yeni başarı ve rekorlarla taçlandıracak; Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri, evrensel standartları yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Ben bu düşüncelerle 2013 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, 780 bin kilometrekarenin, 75 milyon insanımızın tamamını sevgiyle kucaklıyorum."

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs