En Sıcak Konular

İsrail bağanlantısı deşifre oldu

31 Aralık 2012 14:06 tsi
İsrail bağanlantısı deşifre oldu PKK'nın derin ilişkileri...

Mavi Marmara baskınından 3 saat önce İskenderun'da 7 askeri şehit eden terörist grubun lideri Kenan Yıldızbakan'ın, PKK'ya İsrail malı dinleme cihazları temin eden terörist olduğu ortaya çıktı.İsrail'de devlet kuruluşlarıyla derin ilişkiler kuran Yıldızbakan'ın bu ülkeden dinleme cihazları alabilmek için aracı şirket bile kurduğu tespit edildi.

Uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail'in, aynı gün içerisinde İskenderun'da 7 denizci askeri şehit eden PKK ile bağlantısında 'anlık istihbarat' boyutu da deşifre oldu. Mavi Marmara'nın 31 Mayıs 2010'da baskına uğramasından 3 saat önce İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na yönelik saldırıda 7 askerin şehit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmada PKK-İsrail bağlantısına ulaşılmıştı. Geçtiğimiz yıl terör örgütünün Amanoslar ekibine yönelik Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda yakalanan grup lideri Kenan Yıldızbakan üzerinden PKK ile İsrail arasındaki 'dinleme cihazı' ticareti ve 'anlık istihbarat hizmeti' de ortaya çıktı.

İSRAİL CİHAZIYLA 18 ŞEHİT
PKK, geçtiğimiz eylülde 1 gün arayla polis ve asker konvoyuna saldırdı. Saldırılarda 8 polis, 10 da asker şehit olurken sevkiyat bilgilerinin PKK tarafından nasıl elde edildiği üzerine yapılan soruşturmada İsrail bağlantısı tespit edildi. PKK'nın İsrail'den aldığı cihazlarla hem telsiz hem de GSM hatlarını dinleyerek saldırı öncesi istihbarat sağladığı belirlendi. Yeni Şafak, 20 Eylül'de 'İsrail'den PKK'ya anlık istihbarat' başlığıyla verdiği haberde PKK'nın söz konusu saldırılardan bir süre önce Azerbaycan'da kurduğu paravan şirket kanalıyla İsrail'in Tadiran Telekom Şirketi'nin ürettiği dinleme cihazlarından temin ettiğini duyurdu. Cihazlar, Azerbaycan'dan İran'a, buradan da Kuzey Irak üzerinden Türkiye'ye sokuldu.

ARACI ŞİRKET TERÖRİSTTEN
Bu bilgi üzerine harekete geçen 18 kişilik özel istihbarat birimi, iki aylık inceleme sonucunda, İskenderun saldırısı emrini veren PKK'lı Kenan Yıldızbakan'ın İsrail ilişkilerini bir dosyada topladı. Örgüte, ileri teknoloji ürünü iletişim aygıtları almak için aracı şirketler kuran Yıldızbakan'ın, telsiz ve iletişim araçlarının transferi konusunda da Hindistan, Azerbaycan ve İsrail trafiğini yöneten kişi olduğu tespit edildi. PKK'lı Yıldızbakan'ın son sekiz yıldan bu yana İsrail'e sık sık gidip geldiği ve her gittiğinde uzun süreli kaldığı belirlendi. Yıldızbakan'ın İsrail nüfusuna kayıtlı bir kadınla birlikte yaşadığı da öğrenildi.

5 AYDA 95 CİHAZ
Şubat ve Haziran 2010 tarihleri arasında terör örgütü PKK, İsrail'den 41 adet Aviyonik sırt tipi, 19 adet hava katmanlarından yansımalı ve örgüt içinde 'Point-Point' diye adlandırılan sistem ile 35 adet de VHF/UHF role telsiz sistemi satın aldı. Teröristler, omuzda taşınabilen bu casus cihazlarla bölgede güvenlik güçlerinin frekanslarına girip dinlemeler yaptı. Teröristlerin kullandığı İsrail yapımı cihazların GSM hatlarını dahi dinleme özelliğine sehip olduğu öğrenildi.

İSRAİL BAĞLANTISI 1 YILDIR SESSİZ
Mavi Marmara baskınıyla eşzamanlı olarak tarihinde ilk kez deniz kuvvetlerine saldıran PKK'nın İsrail bağlantısı, Mersin'de güvenlik güçlerinin 12 Kasım 2011'de gerçekleştirdiği büyük operasyonun ardından başlatılan soruşturmayla gün yüzüne çıktı. 2010 yılı içerisinde 15 eylem gerçekleştiren ve Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde 6 asker 4 de polisi şehit eden örgütün terörist grup, Mersin'in Ayancık ilçesinde yakayı ele verdi. Ev eşyası yüklü kamyonet içinde ele geçirilen teröristler arasında İsrail bağlantısıyla dikkat çeken sözde grup lideri Fırat Siverek kod adlı Kenan Yıldızbakan da yer aldı. Antalya'dan Mersin'e gelen teröristlerin kamyonetinden bomba yapımında kullanılan malzemeler de dahil olmak üzere cephanelik çıktı. Yakalanan terörist grup, emniyet ve savcılıkta ifade vermek istemedi. Fakat zamanla sözde lider Kenan Yıldızbakan'ın haricindeki tüm teröristler faaliyetleri hakkında bilgi vermeye başladı. Teröristlerden Özgür Murat kod adlı Barış Kızılçay, İstanbul'dan getirilen annesini görünce konuşmuştu. Büyük yaşı ve ilişkileri itibarıyla örgüt profilinden farklılık gösteren Kenan Yıldızbakan ise tutuklandığı 16 Kasım'dan bu yana tek kelime konuşmadı. 

Yeni Şafak



Bu haber 2,211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,041 µs