En Sıcak Konular

Şahin: PKK'ya büyük darbe vuruldu

31 Aralık 2012 11:02 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ülkenin birliğine ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik faaliyet gösteren her türlü terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Şahin, yeni yıl mesajı yayımladı. Üstlendiği görev ve sorumluluklar bakımından hayatın oldukça geniş bir alanında, doğrudan insana yönelik, çok önemli hizmetler üreten bir Bakanlık olarak, yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçirilen bir yılın daha geride bırakıldığını hatırlatan Şahin, hep birlikte, yeni umutlarla yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Devlet yönetiminde üstlendiği misyon ve mensuplarının birbirlerine bağlılığı ile köklü bir yönetim geleneğine sahip olan İçişleri Bakanlığının her zaman olduğu gibi 2012 yılında da vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını temin etmek için gerekli her türlü çaba ve gayreti gösterdiğini vurgulayan Şahin, geride bırakılan yılın büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülen terörle mücadele başta olmak üzere, bakanlığın bütün hizmet alanlarında önemli çalışmaların yapıldığı, birçok projenin uygulamaya konulduğu, ekonomik büyüme ve kalkınmamızın da devam ettiği bir yıl olduğunu belirtti.

"Hükümet olarak en büyük arzumuz, ülkemizin, her alanda sorunlarına çare bulmayı başarmış, yarınlarına umutla bakan, huzurlu ve güvenli insanların yaşadığı bir ülke olmasıdır." diyen Şahin, şöyle devam etti: "Ancak, ülkemizin gelişmesi ve büyümesinden rahatsız olan iç ve dış mihraklar, huzur ve güven ortamımızı bozmaya yönelik menfur gayretlerine devam etmektedir. Buna karşılık, ülkemizin birliğine ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik faaliyet gösteren her türlü terör örgütüne karşı mücadelemiz, hukuk devleti ilkelerinden ve insan haklarından taviz verilmeden ve kararlılıkla sürdürülmüş, bölücü terör örgütünün sözde final yılı ilan ettiği 2012 yılında, güvenlik birimlerimizin özverili ve fedakârca çalışmaları sonucu terör örgütlerine büyük darbeler vurulmuştur. Bizler, bu mücadeledeki en büyük gücümüzü, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusundan almaktayız. Aramızdaki kardeşlik bağlarının, sevgi ve hoşgörünün daim kılınması ile karşılaştığımız ve karşılaşacağımız bütün sorunları aşacak, nereden gelirse gelsin, maruz kalacağımız her türlü tehlikeyi hep birlikte bertaraf edeceğiz. Bu mücadelede ve hizmet yarışında, başta Mülki İdare Amirlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ve birlikte çalıştığımız Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere, Bakanlığımızın bütün personelinin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalarla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine ve çalışmalarında hak ve adaletten asla ayrılmayacaklarına yürekten inanıyorum. Bugüne kadar yapmış oldukları fedakârca çalışmalardan dolayı da bütün mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle, vatan topraklarımızın ve ülke güvenliğimizin korunması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz başta olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın ve Bakanlığımızın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan mensuplarımızın, eş ve çocuklarının yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor; 2013 yılının, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisiyle, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

CİHAN



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,576 µs