En Sıcak Konular

Başbakanın maaşı Almanya'yı karıştırdı

30 Aralık 2012 17:45 tsi
Almanya Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück, başbakanın aldığı maaşını az bulduğunu ifade etmesinden sonra kendi partisinden de tepki aldı.



  Steinbrück, ''Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'' adlı gazeteye verdiği röportajda, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde hemen hemen tüm Sparkasse adlı bankaların müdürlerinin başbakandan daha fazla para kazandıklarını ifade etti.

         Almanya'da bir başbakanın yaptığı hizmete göre maaşının düşük olduğunu belirten Steinbrück,  daha az sorumluluğu olan işlerde daha fazla maaş alındığına işaret etti.

         Steinbrück'ün bu ifadeleri SPD'li eski Başbakan Gerhard Schröder başta olmak üzere diğer partililer tarafından da eleştirildi.

         Schröder, ''Bild am Sonntag'' gazetesine yaptığı açıklamada, kendisinin başbakan olarak aldığı maaşla iyi bir şekilde geçindiğini belirterek, Almanya'da siyasetçilerin uygun bir maaş aldıklarını,  siyasetçi olarak aldıkları maaşı düşük bulanların başka bir iş bulmak için çaba sarf edebileceklerini kaydetti.

         SPD'li Federal Meclis Üyesi Dieter Wiefelpütz de siyasetçilerin serbest piyasadaki maaşları ölçü almaları durumunda hatalı davranacaklarını ifade ederken, SPD'li diğer bir milletvekili Hans-Peter Bartels, başbakanlık yapmanın bir onur olduğunu, bu görevin zengin olmak için yapılmadığını belirtti.

         SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles ise Steinbrück'ün doğru olan bir duruma işaret ettiğini ve bu konudaki tartışmayı anlamadığını söyledi.

         Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis Üyesi Michael Grosse-Brömer de başbakanlık maaşının başbakanın sorumluluğu nispetinde düşük olduğunu ancak Başbakan Merkel'in şimdiye kadar  bu konuda şikayet etmediğini ifade etti.

         Steinbrück, bundan önce de verdiği konferanslar ile yüksek miktarda ek gelir elde ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti.

         Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yapılan artışla başbakanlık görevi için 16 bin 684 avro, buna ek olarak 3 bin 969 avro milletvekili maaşı ve başbakan ve milletvekili görevi için ayrıca toplam 4 bin 45 avro görev tazminatı alıyor. Merkel'in maaşı ocak ayında yüzde 1,2 oranında yeninden artacak. 

A.A.



Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs