En Sıcak Konular

Erdoğan'dan açıklamalar

29 Aralık 2012 14:14 tsi
Erdoğan'dan açıklamalar "Kürt kardeşlerimizin var da Arap kardeşlerimin sorunu yok mu? Ne Arap’ın Kürde, Ne Türk’ün Kürde üstünlüğü yoktur. Hepimiz kardeşiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birileri çıkıyor başta anamuhalefet, bizler için diktatör falan saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar aynaya'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı ve diğer yatırımların ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, 4+4+4 eğitim sisteminin bir değişim ve dönüşümün adı olduğunu söyledi.
     Erdoğan, ''Karşımda gördüğüm kızıyla erkeğiyle bu genç kuşaklar bu zorunlu eğitim sistemiyle, zorunlu öğrenim sistemiyle inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, Türkiye'nin temel taşları olacaktır'' dedi.
     Cumhuriyet'in nasıl kardeşlik üzerine inşa edildiyse, aynı şekilde yine kardeşlik üzerinde yükseltileceğini dile getiren Erdoğan, ''Bütün sorunlarımızı kardeşlik hukukuyla çözeceğiz. Bütün meseleleri, samimiyetin diliyle, gönül diliyle konuşacak, bütün meselelere diyalogla, uzlaşmayla yaklaşacak, istişareyle çözüm üreteceğiz'' diye konuştu.
     Siyasete girdikleri andan itibaren, gençlik yılların itibaren çok büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Siyasi görüşlerimiz yok sayıldı, siyasi taleplerimiz yok sayıldı. Bu ülkede bize öteki muamelesi, zenci muamelesi yapıldı. Tehditler aldık. Maddi-manevi saldırılara maruz kaldık. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken İstanbul'a hizmet üretmemizin, eser üretmemizin önüne geçilmek istendi. Siyaset yaptığımız partiler kapatıldı. Yetmedi, Siirt'te okuduğum bir şiirden dolayı mahkum oldum. Cezaevinde yattım. 3 Kasım seçimlerinin ardından hükümeti kurduktan sonra da önümüze engeller çıkarıldı, önümüze zorluklar çıkarıldı. Bize Cumhurbaşkanı seçtirmemek istediler, bizim partimizi kapatmak istediler. Sizlerin oyuyla iktidara geldiğimiz halde bizi türlü türlü ayak oyunlarıyla, türlü provokasyonlarla, tuzaklarla bu yoldan ayırmak istediler.
     Siyasi hayatımız boyunca yaşadığımız tüm zorluklara, karşılaştığımız tüm engellere rağmen biz hiçbir zaman şiddete başvurmak istemedik, şiddete başvurmadık. Şiddetin yanında olmadık. Şiddeti bir metot olarak hiçbir zaman benimsemedik. Biz, Anayasa'ya bağlılıktan ayrılmadık. Yasaların dışına çıkmadık. Demokratik yollar dışında bir yola asla ve asla tevessül etmedik. Çünkü biz milletimize inanıyorduk. Çünkü biz Hakk'a inanıyorduk ve halk hakla beraber tecelli etti. Halk, hakkın dilini yakaladığı için bizleri de iktidar etti. Şimdi işte muhtar bile olamaz dedikleri insan başbakan oldu.''
    
     -''Hizmetkar olmaya geldik''-
    
     ''Önümüzü kestiler ama millet önümüzü açtı. İşte şimdi buradayız ve hizmet ediyoruz'' diyen Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini, hizmete devam edeceklerini söyledi.
     Erdoğan, ''Zaman zaman birileri çıkıyor, başta anamuhalefet olmak üzere bizler için diktatör, bilmem ne filan falan gibi böyle saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar aynaya, aynaya baksınlar. Biz milletimize hizmet yarışında varız. Bunu benim milletim iyi gördüğü için de işte 3 Kasım 2002'den bu yana hep artırarak bizlere iktidar görevi veriyor'' diye konuştu.
     Sevginin dilinden sevenlerin anlayacağını ifade eden Erdoğan, ''Biz milletimizi seviyoruz, milletimiz de bizi seviyor. Sevgi dille olmaz gönülde olur. Leyla ile Mecnun'un arasındaki gibi olur. İşte budur aslolan'' dedi.
     Türkiye'nin 2023 hedefine doğru yürüdüğünü belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     ''2023 Türkiye'nin Allah'ın izniyle dünyada ilk 10 ülke arasında yer alacağı bir dönem olacak. 2023 yetmez, biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşünenler kazanır. Biz Sultan Alparslan'ın torunlarıyız. 1071 Anadolu harekatı, işte nasıl ki 2023'te nasıl ki 100. yılı kutlayacaksak 2071'de de Anadolu harekatının 1000. yılını torunlarımız kutlayacak. Torunlara inşallah 2071'in Türkiye'sini temelini atma görevini bırakalım, onlar onu halletsinler. Burada anne adaylarını görüyorum, inşallah onlardan meydana gelecek nesiller 2071'in Türkiye'sini kuracaklar. Bunu görüyorum. Kim bizi ne kadar mağdur etmeye kalkarsa kalksın.''
    
     -''Silahları hiçbir zaman tasvip etmedik''-
    
     ''Taşı, sopayı, molotofkokteyli, hele hele silahları hiçbir zaman tasvip etmedik'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Şiddet, düşüncenin bittiği yerde başlar. Düşüncenin hakim olduğu yerde şiddet olmaz. Şiddet acizlerin işidir. Şiddet mücadele azminin, mücadele ruhunun bittiği yerde başlar. Şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı, olamaz ve olmayacak. Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvururlar. Verilecek bir mücadelesi olmayanlar şiddete başvururlar. Konuşacak birikimi, tartışacak yeteneği, bir mücadele geleneği olmayanlar şiddete başvururlar.
     10 yıldır bir şey söylüyoruz. 'Terör meselesinin çözümü, Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözümü için siyaset bir araç olsun, demokrasi bir araç olsun meclis bir çatı olsun' diyoruz. Kürt kardeşlerimin sorunu var da Arap kardeşimin sorunu yok mu- Türk kardeşimin sorunu yok mu- Boşnak kardeşimin sorunu yok mu- Roman kardeşimin sorunu yok mu- Bütün etnik unsurların hepsinin kendine göre sorunu var ama bu ülkede bakıyorsunuz bir grup yatıyor kalkıyor sanki sadece kendilerinin sorunu var. Dürüst olacağız. Biz 75 milyon kardeş olarak el ele vereceğiz. Kürdüyle, Arabıyla, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Romanıyla el ele vereceğiz ve biz yaradılanı yaradan dan ötürü seveceğiz. Ne Arab'ın Kürde, ne Kürdün Türk'e, ne Türk'ün Kürde üstünlüğü yoktur. Hepimiz kardeşiz. Olaya böyle bakacağız ve birbirimizi paradan puldan, makamdan, ırktan dolayı sevmeyeceğiz. Sadece yaradandan ötürü seveceğiz. Mesele budur. Bizim birbirimize bağlayan en güzel bağ, mensubu olduğumuz İslam'dır, o kardeşliktir. Bundan daha güzel bağ olabilir mi- Biz onunla birbirimize bağlandık, onun için birbirimize olan muhabbetimiz hep arttı. Ama bunu birileri kıskandı. Varsın onlar kıskansın, biz yine sevmeye devam edeceğiz. Biz 'şiddet sona ersin' diyoruz, 'silahlar değil siyaset konuşsun' diyoruz. 10 yıldır biz demokrasinin, siyasetin zeminini hazırladık. Şu anda bu konuşanlar, afedersiniz ileri ileri gidenler, sınır tanımayanlar acaba 10 yıl-15 yıl önce bu parlamentoda veya değişik yerlerde bugün konuştukları gibi konuşabiliyorlar mıydı- Bu imkanı bunlara hangi iktidar hazırladı- Biz hazırladık ve daha iyi olacak, daha güzel olacak.''

A.A.



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs