En Sıcak Konular

Siyasilerin tek bir temennisi var

22 Temmuz 2007 14:53 tsi
Siyasilerin tek bir temennisi var Türkiye binbir ümitle gittiği sandık başında kaderini belirliyor. Siyasi parti liderleri ve üst düzey bürokratlar farklı farklı yerlerde oylarını kullansa da tek bir temennide buluştular:

Gazeteci ordusunun takip ettiği liderler oylarını kullandıktan sonra birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, milletvekili genel seçimlerinde oyunu, Ahmet Andiçen İlköğretim Okulunda 2073 Numaralı sandıkta kullandı.

Çankaya Birlik Mahallesindeki Ahmet Andiçen İlköğretim Okuluna saat 9.00'da sivil plakalı bir araç ile gelen Cumhurbaşkanı Sezer, eşi Semra Sezer ile okulun ikinci katındaki 2073 Numaralı sandığa gitti.

Görevlilere Anayasa Mahkemesi tanıtım kartını veren Cumhurbaşkanı Sezer, oyunu atarken ısrar üzerine gazetecilere görüntü verdi.

Soru üzerine, seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirten Sezer, ''Ulusumuz, ülkemiz, Türkiye için hayırlı olsun'' dedi.

 Sezer ve eşi okuldan ayrılırken, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti. Vatandaşların alkışları arasında okuldan ayrılan Sezer, gazetecilere oylarını kullanıp kullanmadıklarını sordu.

Demokrasi vurgusu yaptı, parmağındaki boyayı gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını kullandı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 13.00 sularında Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi. Sandık görevlileri ile tokalaşan Erdoğan çifti daha sonra oylarını 2165 nolu sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra demokrasi vurgusu yapan Erdoğan, parmağındaki boyayı basın mensuplarına gösterdi.

TBMM BAŞKANI ARINÇ: GÜZEL ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

TBMM Başkanı Bülent Arınç, oyunu Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Arınç, İzmir Caddesi üzerindeki evinin yakınında bulunan okula eşi Münevver Arınç ile geldi. Sandık başkanı ve görevlilerini çalışmalarından dolayı kutlayan Bülent Arınç, oy kullanmada eşi Münevver Arınç'a öncelik tanıdı.

TBMM Başkanı Arınç, “ Eşimle, oğlumla birlikte oyumuzu kullandık. Güzel ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlı sonuçlar olsun. Daha güzel günlere hep beraber ulaşmamıza vesile olsun. Çok sevinçliyim. Çok sıcak günlerde çok sıcak kampanyalar oldu. Herkes büyük gayret sarf etti, seçimin güzelliği de bu zaten. Ben bu yolda, bu hizmette, ülkemizin önemli bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğinde inanıyorum “ dedi.


Rahşan Ecevit: Eşimin isteği doğrultusunda oy kullandım

Oran'daki Perihan İnan İlköğretim Okulu'nda oy kullanan Rahşan Ecevit, merhum Bülent Ecevit'in isteği doğrultusunda oy kullandığını söyledi.

Sabah saat 08.37'de 2400 nolu sandık başına gelen Rahşan Ecevit, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Bülent Ecevit'in isteği doğrultusunda oy kullandım. Hayırlı olsun.'' dedi.

Hilmi Özkök oyunu kullandı

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, milletvekilliği genel seçimleri için oyunu İzmir Fatih Koleji'nde kullandı.

 
Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eşi Özenç Özkök ile saat 09.20'de oy kullanacağı Güzelyalı'daki Fatih Koleji'ne geldi. Sandık görevlileriyle bir süre sohbet eden Özkök, oyunu okuldaki 2339 numaralı sandıkta kullandı.

Sandık başında bekleyen bir kişi, sırasını Özkök'e verdi. Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, oy pusulalarının bulunduğu zarfları sandığa attıktan sonra görevlilere teşekkür etti.

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilerin yönelttiği soru üzerine Özkök, ''Ülkemiz için hayırlı olsun. Başka bir şey denemez zaten'' dedi.

Özkök, gazetelerde yer alan ''Özkök'e suikastı CIA engelledi'' konulu haberlerle ilgili soru üzerine ise ''Bu konularla ilgili konuşmak istemiyorum. Önemli şeyler değil'' dedi.

BAYKAL OYUNU ANTALYA'DA KULLANDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili genel seçimlerinde oyunu Antalya Lisesindeki 3275 numaralı sandıkta kullandı.

 
CHP Lideri Baykal, Antalya Lisesine kızı Aslı Baykal, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte geldi.

Baykal, oyunu kullanırken seçimin hayırlı olmasını diledi. Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Güzel bir seçim oluyor. İnşallah milletimizin yüzünü güldüren bir sonuç çıkar'' dedi.

CHP Lideri, oy kullandığı Antalya Lisesinden, vatandaşların ''Başbakan Baykal'' sloganları arasında ayrıldı.

AĞAR'IN İLGİNÇ TALEBİNE EŞİ KARŞI ÇIKTI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, oyunu memleketi Elazığ'da kullandı.

 
Mehmet Ağar, sabah 09.30'da geldiği Sürsürü Mahalesi Vali Tevfik Gür İlköğretim Okulun'da saat 09.55'te 1260 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Eşi Emel Ağar, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve DP Elazığ milletvekili adayları ile birlikte geldiği Vali Tevfik Gür İlköğretim Okulu'nda görevlilere hayırlı çalışmalar dileğinde bulunan Ağar, ardından oyunu kullandı. Eşi Emel Ağar'ın oyunu saldık başında açık şekilde kullanmasını istemesine rağmen Mehmet Ağar, "Herşeyin bir usülü vardır." diyerek oyunu gizli bölmede hazırlayarak getirip sandığa attı.

Seçimin devlet ve millete hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Mehmet Ağar, partililerin 'Başbakan Ağar' şeklindeki tezahüratları karşısında eliyle yaptığı işaretle seçim sandığının başında tezahürat yapmamalarını istedi. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan ve memleket, milete hayırlı bir seçtim olması temennisinde bulunan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Türkiye her şeyden önemlidir. İnsanımız her şeyden önemlidir. Hepimiz için hayatta varlığımızın sebebi, Vatanımız ve memleketimizdir. Bu topraklarda yaşayan bütün insanlarımız ve milletimizin mutluluğudur. Bu seçimde inşallah bu mutluluğa büyük katkı yapacaktır." şeklinde konuştu.

Mehmet Ağar, şöyle devam etti: "Millet huzur duyacağı gelecekten endişe etmeyeceği bir sonucu aldığı vakit, Türkiye'nin bu gününden daha güzel yarınları olacaktır. Biz buna dua ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Her şeyin hayırlısı olacak inşallah."

Ardından eşi Emel Ağar ile birlikte alkışlar arasında salonu terk eden Mehmet Ağar, salonda kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara şeker ve para dağıttı. Okul çıkışında gazetecilerede teşekkür eden Ağar hayırlı çalışmalar dileğinde bulunduktan sonra Ankara'ya gitmek üzere havaalanına hareket etti. Ankara'da seçin sonuçlarını takip edeceklerini belirten Mehmet Ağar, "Şimdi Ankara'ya gidiyoruz, seçim sonuçlarını arkadaşlar takip eder, biz biraz dinlenmeyi hak ettik gibi gözüküyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın eşi Emel Ağar'da oyunu Ankara'da kullanacağını söyledi.

MUMCU OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Noterler Birliği İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Partisinin seçime katılmamasından ötürü çok üzgün olduğunu belirten Mumcu, "Seçim sonuçlanıncaya kadar söz orucundayım. Bu akşam beş itibariyle iftarımı açarım. Yani söz orucu biter." dedi.

 
Genel Başkanı Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu ve oğlu ile birlikte Noterler İlköğretim Okulu'nda saat 11.15'de 4399 Sayılı Sandık'ta oyunu kullandı. Oyunu veren Mumcu'nun işaret parmağına da seçim mürekkebi sürüldü.

Mumcu, oy verme işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Seçimler hayırlı olsun" diyen Mumcu, seçimlerin Türkiye'de dengeleri değiştirecek bir sonuç yaratmayacağını söyledi. Mumcu, "Ülkenin istikametini değiştirecek sonuç yaratmayacaktır. Görülen o ki, Türkiye'nin banka özelleştirmeleri, enerji özelleştirmeleri, hipermarket zinciri özelleştirmeleri, medyada yabancı sermaye sınırının kaldırılmasıyla beklediği, gelecek olan 120 milyar dolar daha yabancı sermaye vardır. Bu aşağı yukarı 4 yıllık cari açığı finanse etmeye yetecek bir rakamdır. Türkiye'nin pazar olarak satın alınması süreci bitmeden anlaşılan o ki, Türkiye de siyasi dengeler değişmeyecektir. " diye konuştu.

Mumcu, "ANAVATAN seçime katılmadı. Sizin tercihiniz ne yönde oldu?" şeklindeki bir soru üzerine ise, "Çok üzgünüm. Hislerimi tarif etmem mümkün değil. Ama biliyorsunuz seçim sonuçlanıncaya kadar söz orucu tutacağımı söylemiştim. Bu akşam 17.00 itibariyle ben iftarı açarım. Yani söz orucu biter. Önümüzdeki günler içinde geride bıraktığımız sürecin bütün hakikati ortaya çıkacaktır. Herkesle canlı yayında, isteyen herkesin katılacağı, her istenilen sorunun sorulabileceği bir muhasebe yapılacaktır. Ben 1 ay bu sürece gölge düşürmemek adına sustum. Hakkımda asla affetmeyeceğim (ne dünya da ne ahirette) dedikodular çıkartıldı. Sustum. Hakikaten sabır denilen şeyi iliklerime kadar hissettim. Yarın ola hayrola. Mevla görelim ne eyler ne eylerse güzel eyler." dedi.

BÜYÜKANIT ÖNCE POSTER İMZALADI SONRA OY KULLANDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, oyunu eşi Filiz Büyükanıt ile Çankaya İlköğretim Okulu 1125 Numaralı sandıkta kullandı.

 
Çankaya İlköğretim okuluna saat 10.00'da gelen Orgeneral Büyükanıt, girişte vatandaşların alkışları ile karşılandı. Orgeneral Büyükanıt, okula gelişinde Buse Altaş isimli bir çocuğun uzattığı Atatürk posterini imzaladı.

Daha sonra 1125 Numaralı sandığa gelen Orgeneral Büyükanıt eşi ile birlikte oyunu kullandı.

Basının büyük ilgi gösterdiği Orgeneral Büyükanıt, oyunu kullanırken gazetecilerin bir şey söyleyip söylemeyeceğini sormaları üzerine, ''Hayır, bir şey söylemeyeceğim. Hayırlı olsun'' dedi.
Orgeneral Büyükanıt okuldan ayrılırken, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak ''İyi ki varsınız'' diyerek alkışladılar.
Bu arada, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'te aynı sandıkta oyunu kullandı.

YAZICIOĞLU OYUNU SİVAS'TA KULLANDI

Eski BBP Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, oyunu aday olduğu Sivas'ta kullandı.

 
BBP genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Yazıcıoğlu, oyunu kullanmak için Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nde sandık başına gitti.

Oyunu okuldaki 2148 nolu sandıkta kullanan Yazıcıoğlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her şeyden önce vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle dedi:

''Vatandaşımız sandığa giderek özgür iradesiyle oyunu kullanıyor. Sandıktan çıkana herkesin razı olduğu demokratik bir ortamda bu seçimlerin tamamlanmasını, sonuçlarının da Türkiyemiz için huzur, hayır, bereket, istikrar getirmesini temenni ediyorum.''

Ülkenin içinden geçtiği iç ve dış şartlar dikkate alındığında, Türkiye'nin kendine öz güvenini kazanması ve tüm sorunlarını demokrasi içinde çözmesinin her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Çünkü ülkede kurumlar arası diyalog yoksa ve yargı, yürütme, yasama erkleri yerli yerinde oturmamışsa sürekli bir ülkede kaos ve karmaşa görüntüsü varsa bundan en fazla terör örgütleri istifade ediyor, yabancı güçler istifade ediyorlar ve provokasyonlara açık bir ülke haline geliyoruz. Bunun için de mutlaka taşların yerine oturduğu, hukukun her şeye rağmen işlediği, iktidarların sandıktan çıkıp sandıkla gittiği bir Türkiye olması çok önemli. Temenni ediyorum ki ülkemiz böyle bir huzurlu döneme kavuşsun. Oyumu bu inanç içerisinde kullandım. Ülkemiz, memleketimiz için hayırlı olsun.''

DSP GENEL BAŞKANI ZEKİ SEZER OYUNU KULLANDI

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eşi Ülkenur Sezer ile birlikte Çankaya Türkkonut İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eşi Ülkenur Sezer ve çocukları ile birlikte saat 12:20'de Çankaya Türkkonut İlköğretim Okulu'nda 1231 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Sezer burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sert geçen bir seçim kampanyasının ardından, aldığımız bilgilere göre bugün Türkiye'nin her yerinde huzur içinde seçimler yapılıyor. Kampanya dönemi geride kaldı. Uzlaşı ve diyaloğu öne alan bir hizmet yarışı olabileceğini düşünüyorum. Şu anki izlenimler, bunun olabileceği doğrultusunda." dedi.

UNAKITAN ESKİŞEHİR'DE OY KULLANDI

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu aday olduğu Eskişehir'de, Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'ndaki 2561 sayılı sandıkta kullandı.

Bakan Unakıtan, eşi Ahsen Hanım'la birlikte öğle saatlerinde, oyunu kullanacağı Vişnelik mahallesindeki Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'na geldi. Bakan Unakıtan ve eşi Ahsen Hanım, burada bazı vatandaşlarca alkışlarla karşılandı. Daha sonra Bakan Unakıtan, eşi ile birlikte oyunu kullanacağı okulun 3. katındaki 2561 nolu sandığın bulunduğu odaya çıktı. Bakan Unakıtan, burada sandık görevlileri ile selamlaşarak, tokalaştı. Bakan Unakıtan oyunu atmadan önce yaptığı açıklamada, seçimlerin Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bakan Unakıtan, daha sonra mührü ve oy pusulasını görevlilerden alarak kabine geçti. Unakıtan, oyunu 2561 nolu sandıkta kullandı. Unakıtan'a oy verme işleminin ardından parmağına seçime katıldığına dair boya vuruldu.

Bir gazetecinin "Eşiniz sizinle birlikte oy kullanmadı" şeklinde sorusuna karşılık Bakan Unakıtan'ın eşi Ahsen Hanım, "Beni küçükken, 13 yaşında iken aldı. O yüzden yaşım tutmuyor. Bir dahaki seçimlerde oyumu kullanacağım" şeklinde esprili bir yanıt verdi. Ahsen Hanım'ın bu cevabı ise salondaki herkesi güldürdü.

BAKAN AKDAĞ ERZURUM'DA OY KULLANDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, oyunu Erzurum'da kullandı.

Eşi Fatma Akdağ, çocukları Ramazan, Cemile, Muhammet ve Remziye ile Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Sabancı İlköğretim Okuluna gelen Recep Akdağ, kısa bir süre sırada bekledikten sonra 2069 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Akdağ, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, ''Demokrasinin güzelliği işte bu. Zamanı gelince hepimiz hür iradelerimizle oyumuzu kullanabiliyoruz. Bu sene biz kalabalık bir aile olarak oy verdik. Kızım Cemile ve iki oğlum da ilk defa oy kullandı'' diye konuştu.

Seçimlerde milletin iradesinin tecelli edeceğini kaydeden Akdağ, ''23 Temmuz sabahı bunun güzelliğini hep birlikte ülkemizde yaşayacağız'' diye konuştu.

KÜLTÜR BAKANI KOÇ: VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, oyunu Aydın'da mezun olduğu okulda kullandı.

Bakan Koç, beraberinde AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser ile birlikte, oy kullanmak için Aydın'ın Köşk ilçesine geldi.

Bakan Koç oyunu, mezun olduğu, eski adı Köşk Merkez İlköğretim Okulu olan Adnan Menderes İlköğretim Okulunda kurulan 1020 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan Koç, 2,5 yıl milletvekilliği 2 yıl Kültür ve Turizm Bakanı olarak ülkeye hizmet ettiğini, oyunu kalp huzuru ile kullandığını belirterek, ''Vatana millete hayırlı olsun'' dedi.

 



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs