En Sıcak Konular

''Tüm terörist gruplara karşıyız''

28 Aralık 2012 21:16 tsi
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest, teröre destek konusunda, ''İki ülkenin istihbarat teşkilatı, terör karşısında sıkı bir işbirliği yapıyor. Bizim tutumumuz belli'' dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Basın Yayın ve Genel Diplomasi Merkezi Başkanı Ramin Mehmanperest, İran'ın İstanbul Başkonsolosu Mahmud Heydari ile başkonsoloslukta basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmanperest, terör örgütüne destek konusunda yönelttilen bir soruya karşılık şunları kaydetti:

''İki ülkenin istihbarat teşkilatı, terör örgütü karşısında sıkı bir işbirliği yapıyor. Bizim terörist gruplara karşı tutumumuz belli. Tüm terörist gruplara karşıyız. Ülkemiz teröristlerin en büyük kurbanı olmuştur zamanında. Birçok vatandaşımız ve yetkilimiz teröre maruz kaldı. Terörizm karşısında tüm ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Türkiye ile özel olarak PKK terör örgütüyle ilgili işbirliğimiz devam ediyor.''

Mehmanperest, ''Birçok ülke, İran-Türkiye arasındaki ilişkilerden memnun değil. Öyle bir ortam oluşturmak istiyorlar ki, iki ülke arasındaki ilişkilerde soru işaretleri yaratsınlar. Bunun gerçekleşmesine izin vermememiz gerekiyor. İran'ın ajanlara ve teröristlere yardım ettiği haberleri doğru değil'' dedi.

Türkiye ile İran'ın bölgeyle ilgili ortak hedefleri bulunduğunu anlatan Mehmanperest, ''Bölge ülkeleri için istikrar ve emniyet arıyoruz. Türkiye ile terörist gruplara karşı işbirliğimiz devam ediyor'' diye konuştu.

aa


Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs