En Sıcak Konular

Demirel'e öteki 6 ülkeyi sordu

28 Aralık 2012 15:23 tsi
Bakan Eker, Demirel'in "Kendini besleyen 7 ülkeden biriyiz" söylemlerine "O 7 ülkeden biri Türkiye, başım üstüne. Bana öteki 6 ülkeyi göstersin" şeklinde karşılık verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Eker, Türkiye'de tarım sektörünün, son 14 çeyrekte kesintisiz büyüdüğünü, 2003'ten bu yana, şiddetli kuraklık yaşanan 2007 yılı hariç pozitif büyüme yaşandığını belirterek, Türkiye'nin tarım ürünleri dış ticaret fazlasının net 3,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Polemik için söylemiyorum

Bakan Eker, bir gazetecinin ''(Süleyman) Demirel derdi ya (Biz kendi kendini besleyen 7 ülkeden biriyiz' diye. Biz şu anda kendi kendimizi besliyor muyuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, tüketim alışkanlıklarının 50 yıl öncesinden farklı olduğunu ve döneme göre şekillendiğini ifade etti.

Eker, ''Kendi kendimizi besliyoruz, hiçbir sorun yok. 30 milyon turist de besliyoruz. Üstüne bir de ihracat yapıyoruz. Kendi kendine yeterlilik diye bir şey yok. O sanal bir kavram. Bunu 6 sene önce bir toplantıda Sayın Demirel'in bulunduğu yerde yüzüne de söyledim. O 7 ülkeden biri Türkiye, başım üstüne. Bana öteki 6 ülkeyi göstersin. Sayamazlar ki, öyle bir ülke yok. Bunu polemik için söylemiyorum. Dünyada öyle bir tasnif yok. Şu ülke hiçbir şekilde ithalat yapmıyor diye bir şey yok'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin fındık ithal ettiği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Eker, ''Vicdansız. Sanayi büyüyor, hammaddeye ihtiyaç artıyor. 150 milyon dolarlık tarım ürünü ihraç ediyorsun, o da diyor ki 'ben de sana bir şey vereyim'. Ticaret karşılıklı. Bir şey satmak istiyor. Tamam, diyorsun. Bu kayda bu şekilde giriyor'' şeklinde konuştu.

A.A.



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs