En Sıcak Konular

Suriye'de geçiş yönetimi bir zarurettir

28 Aralık 2012 13:45 tsi
Suriye'de geçiş yönetimi bir zarurettir Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Suriye'de geçiş yönetimi kurulmasının bir zaruret olduğunu'' söyledi.

Samanyolu televizyonunda soruları yanıtlayan Davutoğlu, Suriye'de muhaliflerin toparlandığını ve böylece bazı devletlerin ortaya attığı ''Suriye muhalefeti dağınık'' argumanının da ortadan kalktığını kaydetti.
 
Suriye'deki rejimden kaçışların arttığını ifade eden Davutoğlu, uluslararası alanda Rusya da dahil Esed'in artık kalamayacağı yönünde bir kanaat oluştuğunu belirterek, ''Ancak ben uluslararası toplumdan çok, Suriye halkına güveniyorum. Türkiye ve Suriye'nin ebedi kardeştir'' dedi.
 
Suriye'de geçiş yönetimi kurulmasının zaruret olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, PKK-PYD yapılanması konusunda ''Böyle bir kaotik durumdan istifade etmek isteyen ülkeler de olur, gruplar da olur, terör grupları olur, herkes hesaplamalar içinde olabilir. Uluslararası ve bölgesele terör yapılanmalarının içeride yer etmesi, bu konuda PKK ve PYD unsurları bir tehdittir. Suriye'de büyük bir tehdittir, bölgede büyük bir tehdittir, bize büyük bir tehdittir'' diye konuştu.
 
Suriye muhalefetinin talebi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileriyle muhalifler arasında görüşme yapılacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Davutoğlu, ''Şu ana kadar CHP'nin eli Suriye halkının eline değmedi. Ne muhaliflerle görüştüler ne de mültecilerle. Suriye muhalefetinin bu yaklaşımı, CHP'den daha geniş bir perspektife sahip olduklarını gösteriyor'' değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs