iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

T-virüsü: Derin Devletin beyni nerede?

28 Aralık 2012 11:30 tsi
T-virüsü: Derin Devletin beyni nerede? Zombiden kurtulmanın en basit formülü: Beynine hedef alın! iyibilgi özel

Başbakan Erdoğan, dinleme cihazı ile ilgili sorulan bir soruya, "Böcek konusu artık devam ettirmeyelim. Şu anda 2'den 3'e çıkmış. Herhalde artarakda devam eder. Her ülkenin kendi içinde derin devleti vardır virüs gibidir uygun zamanda ortaya çıkar. Bu tür konularla mücadelemiz devam ediyor. Bunu tamamen sildik, bitirdik, yok ettik böyle bir iddianın içinde bulunmam mümkün değil. Çünkü dünyada hiçbir ülkenin, devletin, derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine, temizlediğine, bir siyasetçi olarak ben inanmıyorum" şeklinde cevap vermişti.

Bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakan'ın virüs benzetmesini bir adım öne taşıdı. Radikal gazetesinden Ömer Şahin'in Erdoğan'ın açıklaması ile ilgili sorusu üzerine şu yanıtı veriyor.

"Evet, bu virüs, kendisini farklı uzuvlar, organlar üzerinden yaşatıp varlığını devam ettirebiliyor. Her dönem birileri bu araçları kullandığını düşünüyor ama aslında bunlar kullanılan değil kullanan oluyor. İşin rengi, aktörleri, maskeleri değişse de derin yapılanma anlayışı değişmiyor. Derin devlet bir tür ‘zombi’ gibi. Öldü diyorsun farklı bir vücutta yeniden diriliyor. Zombiler, normal devlet görevlilerini dönüştürerek ve canavarlaştırarak yollarına devam ediyorlar. Yani dışarıdan yeni insanlar sisteme enjekte olmuyor, mevcutlar virüsü kaparak dönüşüyor."

Bu iki açıklama birlikte okununca ortaya garip bir tablo çıkıyor. Batı popüler kültüründen devşirilme zombi kavramının kullanılması başlı başına ilginç. Sadece beynine isabetli bir vuruş ile ölen bu mahlukatın derin devlete benzetilmesi, ister istemez akılları Ergenekon'un 1 Numarasına getiriyor. Bilindiği gibi onca dalgaya rağmen, Ergenekon'un "başı" bir türlü bulunamadı. Ortaya onlarca isim atılmasına rağmen kamuoyu olarak bir türlü kesin bilgiye ulaşamadık. Ancak o ismin genellikle yurt dışında olduğu söylendi.

Erdoğan ve Akdoğan'ın açıklamalarını birlikte okuyunca "1 Numaranın" hala bulunamadığını düşünüyoruz. Aksi halde zombi çoktan etkisiz hale gelmeliydi.

Öteki tafatan, bugün Sabah gazetesinde Yahya Bostan imzasıyla yayınlanan bir habere göre Başbakanlık ve MİT'in Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki çalışma ofisine böceği koyan kişiyi belirlediği, dinlemeyi yabancı istihbarat örgütlerinin yapmadığını tespit ettiği öğrenilmiş.

Genel kanaatin aksine yurt dışında olduğu sanılan zombinin beyni hala içeride olmasın? Belki de hükümet 1 Numara ile ilgili yeni bir gelişmeye işaret ediyordur, kim bilir...

www.iyibilgi.com  özel




Bu haber 4,292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,154 µs