En Sıcak Konular

Kenan Evren OY pusulasını yırttı

22 Temmuz 2007 14:14 tsi
Kenan Evren OY pusulasını yırttı 

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, oyunu saat 08.05'te Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Armutalan Beldesi'ndeki Evren Paşa İlköğretim Okulu'nda bulunan 1069 numaralı sandıkta kullandı. Ama Evren bir anda oy pusulasını yırtınca...

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, mürekkebi yetersiz olduğu için bastığı 'Evet' yazısının okunmadığını ileri sürerek oy pusulasını yırtıp pantalon cebine koyarak yenisini istedi. Kenan Evren kendine verilen 2ïnci pusulayla oy kullandı.

Kenan Evren, oyunu saat 08.05'te Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Armutalan Beldesi'ndeki Evren Paşa İlköğretim Okulu'nda bulunan 1069 numaralı sandıkta sıra beklemeden kullandı.

Evren'in oy pusulasını almadan önce uzattığı kimliği, sandık görevlileri tarafından ``Efendim sizi tüm Türkiye hatta dünya tanıyor, gerek yok'' denilerek kontrol edilmedi. Daha sonra mührü ve oy pusulasını alıp kabine giren Kenan Evren, mürekkebi yetersiz olduğu için bastığı `Evetï yazısının okunmadığını ileri sürdü.

Oy pusulasını yırtıp pantalon cebine koyan Evren, görevlilerden yenisini istedi. İsteği yerine getirilen Kenan Evren, 2ïnci pusulaya mührü bastıktan sonra zarfı sandığa atıp oyunu kullandı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde oy kullanırken ``Parmağa mürekkep sürülmesi çok aşağılayıcı. Bu ilkellik. Ben cumhurbaşkanı olarak bu durumdan utanıyorum'' diyen Evrenïin parmağına bu kez mürekkep sürülmedi. Sandık görevlileri bunun sebebini, ``Herkes tanıyor gerek var mı'' diyerek açıkladı�.

Evren Paşa İlköğretim Okulu 1069 Numaralı Sandık Başkanı Sezai Sudar, Kenan Evrenïin oy pusulasını yırtıp cebine koyduğunu sonradan farkettiğini belirterek ``Eski cumhurbaşkanı olduğu için oy pusulasının yenisini verdim. Tutanak tutuldu. Yedek oy pusulalarından biri kullanıldı'' dedi.

samanyolu haber



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs