En Sıcak Konular

Gazeteciler Soner Yalçın kararı için ne dedi?

28 Aralık 2012 10:00 tsi
Gazeteciler tahliyeyi yorumlarken kararın geç kaldığı noktasında birleştiler.

Günün medya bombası olan Soner Yalçın'ın tahliye kararı gündemde geniş yer buldu. Gazeteciler tahliyeyi yorumlarken kararın geç kaldığı noktasında birleştiler. Gazetecilerin bir diğer ortak yorumu ise içerdeki diğer gazetecilerin de özgürlüklerine kavuşması dileği oldu...

İşte gazetecilerin tahliye için yaptığı yorumlar:

DOĞAN HIZLAN: ALİMİN ÖLÜMÜ ALEMİN ÖLÜMÜDÜR

Bir söz vardır, “Âlimin ölümü âlemin ölümüdür” derler. Bir gazetecinin bir yazarın da özgürlüğünün kısıtlanması bütün basın özgürlüğünün, bütün yaratma özgürlüğünün ölümü gibidir. Soner Yalçın’ın özgürlüğe kavuşmasını okuyunca tek söz söylemek isterim, darısı diğer gazeteci ve yazar arkadaşlarının başına... Elbette sadece onlar özgür olsun demiyorum. Bütün düşünenlerin, bütün kendi düşüncelerini söyleyenlerin de özgür olmasını istiyorum.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: HÜR DÜNYAYA HOŞ GELDİN DİYORUM

Soner Yalçın’a “Hür dünyaya hoş geldin” diyorum. Ama önce bir başka şey daha söylemek istiyorum. Bugün güzel bir gün. Bana umut veren bir gün.

Başbakan, ODTÜ rektörünü kabul edip dinledi. Eminim Rektör Ahmet Acar’ı ilk defa tanıdı. Bir emirle bildiri yayınlayan rektörlerden farklı bir insan olduğunu fark etti. Cumhurbaşkanı ODTÜ rektörünü kabul ediyor. Devlet “Ötekini” dinlemeye başlıyor. Ve aynı saatlerde Soner Yalçın’a tahliye çıkıyor. Bunlara bakıp, “Allahım” diyorum, “Sağduyu bu ülkenin kapısını yeniden mi çalıyor”

“Çalıyorsa, hiç tereddüt etmeyelim, hemen o kapıyı ardına kadar açalım” diyorum. Evet bugün Ankara’dan da Silivri’den de güzel haber geldi.

Gecikmiş bir karar deyip, kimsenin gözüne parmağımızı sokmayalım.

ERDAL SAĞLAM: UMARIM DİĞERLERİ İÇİN TAHLİYELER GELİR

Soner Yalçın’ın tahliyesinin geç kalmış bir karar olduğu açık. Tutuksuz yargılanma yolu nihayet hatırlandı. Umarım diğer uzun tutukluluk süresi yaşayanlar için de artık tahliyeler gelir.
Darısı diğer tutuklulara, özellikle de tutuklu gazetecilere…

YALÇIN DOĞAN: SON AYLARDA EN ÇOK SEVİNDİĞİM OLAY

Son aylarda hiç bu kadar sevindiğim bir olay olmamıştı. Ancak bu ilk aşama. Ben asıl adaletin yerine gelmesini bekliyorum. Darısı hapisteki diğer gazetecilerin başına.

MURAT YETKİN: ZATEN BÜYÜK BİR HAKSIZLIK VARDI

Soner Yalçın’ın tahliyesi memnuniyet verici, ama zaten bu kadar zaman tutuklu olarak yargılanmasının büyük haksızlık olduğuna inanıyorum. Mesela Yalçın Küçük’ün, Mustafa Balbay’ın, yazıp söylediklerinden dolayı içeride olan diğer gazeteci ve yazarların neden hala tutuklu kaldığını anlamak mümkün değil. Uzun tutukluluk süreleri, uluslararası planda da Türkiye’de adaletin yerine gelmesi önünde en ciddi engel olarak görülmeye devam ediyor.

KANAT ATKAYA: BU SÜREÇ VİCDANA SIĞMIYORDU

Öncelikle Soner Yalçın'ın ve ailesinin gözü aydın demek istiyorum. Bu davanın yürüme şekli ile ilgili kamuoyunda pek çok soru işareti vardı. Umarız gerekçeli kararda da vicdanları rahatlatıcı bir açıklama görürüz. Bu süreç vicdana sığan bir durum değildi.

DENİZ ZEYREK: DARISI DİĞER GAZETECİLERE

Darısı diğer gazetecilere

Özgürlüğün kıymetini en çok kaybedenler bilir. Ruhunuzun, demir ve betonla kuşatılmış bedeninizdeki tutsaklığını anlatmaya kelimeler yetmez.

Ufkunuz mazgal deliği, gökyüzünüz havalandırma alanının alanıyla sınırlıdır.

Bu yüzden evrensel hukuk, neyle suçlanırsa suçlansın insanın özgürlüğünü ‘istisna’ durumlarda kısıtlama üzerine kuruludur.

Yargıçlar, kanundan kaçmak, delil karartmak, yeniden suç işlemek gibi çok güçlü gerekçeler arar, tutukluluk kararı verirken.

Akıllarında suçun sanık tarafından işlenmediğine dair en ufak bir şüphe olsa bunu sanık lehine kullanır.

Şimdi baktım tam 682 gün olmuş Soner Yalçın tutuklanalı.

Dört duvar arasında, o çıldırtan demir seslerinin içinde neredeyse iki yıl. Dile kolay.

ODA TV davasında da akıllarda yüzlerce soru, elde onlarca tuhaf delil ve yazılacak onlarca ayrıntı var ama özgürlükten yoksun 682 günü düşündükçe adaletin bir an önce tecelli etmesini dilemekten başka şey gelmiyor elden.

Darısı Mustafa Balbay ve diğer tutuklu gazetecilerin başına…

KORAY ÇALIŞKAN: ÜNLÜ MAĞDURLARIN BIRAKILMASI YETMEZ

Soner Yalçın'ın serbest bırakılması çok geç kalmış bir adım olsa da önemli. Hariçten suç ve gerçekten rehin peydahlayan hukuk sistemimizin kara sayfaları toplumsal meşruiyetini yitirmiş davalarla doldu. Görece ünlü mağdurları serbest bırakarak meşruiyet sorunu giderilemez. Tüm siyasi tutukluların hemen ve koşulsuz serbest bırakılması gerekiyor.

AHMET HAKAN KISA VE ÖZ KONUŞTU

Geç bile kalındı...

FARUK BİLDİRİCİ: BÖYLE BİR DAVA HİÇ OLMAMALIYDI

Bu dava gazeteciliğin yargılandığı bir dava. Gönül ister ki böyle bir dava hiç olmasaydı, Soner Yalçın ve diğer arkadaşlar da hiç tutuklanmasaydı. Ama ne yazık ki şimdi bu tahliyelerle avunuyor, seviniyoruz. (Gazeteciler)

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs